Formule 1

Voor of tegen? Louis Deletraz is tegen young driver test voor Fernando Alonso: "Die test is bedoeld voor jonge coureurs"

Uitgegeven door Bart • 17 september 2020 14:42

Het team van Renault hoopt op coulance van de Formule 1 dat Fernando Alonso mag deelnemen aan de young driver test later dit jaar in Abu Dhabi. Normaal gesproken is de test bedoeld voor coureurs die maximaal twee races achter hun namen hebben staan. De teller van de Spanjaard staat al boven de 300 Grands Prix, maar zijn laatste race is natuurlijk al weer even geleden. Met een extra test hoopt Renault dat Alonso beter gewend raakt aan de huidige F1-auto.



Formule 2-coureur Louis Deletraz staat er niet om te springen dat Alonso ook aan de test deelneemt. "De young driver test zou alleen voor jonge coureurs moeten zijn", aldus de Zwitser in een reactie op Twitter. "Daar is een young driver test toch ook voor bedoeld?"

De 23-jarige Deletraz neemt dit weekend voor het eerst deel aan de 24 uur van Le Mans. Samen met Romain Dumas en Nathanael Berthon rijdt hij in de #3 Rebellion R13-Gibson.

Louis Deletraz

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS