Formule 1

Voor Max Verstappen is het nooit goed genoeg: "Mercedes zal op de normale circuit weer heel sterk zijn"

Uitgegeven door Bart • 16 juni 2021 10:05 • Print artikel

Tijdens de laatste twee races in de Formule 1 was topteam Mercedes onherkenbaar. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas wisten in Monaco en Bakoe nauwelijks punten te scoren. Nu de strijd weer op een 'normaal' circuit verder gaat, verwacht Max Verstappen weer een zware kluif aan Mercedes te hebben.

Max Verstappen


Max geeft op Verstappen.com tekst en uitleg: "Ik voel me goed, maar ik weet zeker dat Mercedes weer heel sterk zal zijn op de ‘normale’ circuits, dus we moeten blijven pushen en ons tot het einde blijven verbeteren, want het is nooit goed genoeg. Tot nu toe is het seizoen redelijk goed voor ons verlopen, maar we moeten niet vergeten dat er nog veel races voor de boeg zijn. Ik ben blij met de raceresultaten die we tot nu toe hebben behaald en dat we het kampioenschap leiden, maar op die positie moeten we ook staan in Abu Dhabi, dat is het enige dat telt."

De strijd gaat verder op het Circuit Paul Ricard in Frankrijk. "Het is een snel circuit. Er zijn een paar snelle bochten aan het einde van de ronde en je moet ook heel voorzichtig zijn met degradatie van de banden. Er zijn veel grote uitloopstroken, dus soms is het een beetje vreemd omdat er zoveel ruimte is, wat natuurlijk heel anders is dan de twee stratencircuits waar we net zijn geweest. Ik kijk ernaar uit om op Paul Ricard terug te keren en hopelijk op de bovenste trede van het podium te stappen."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS