Formule 1

Voor Charles Leclerc is het tijd om te winnen in Monaco: "Moet ik maar eens voor gaan zorgen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 17 mei 2022 13:11 • Print artikel

Over anderhalve staat de Grand Prix van Monaco op het programma. De race is al sinds jaar en dag een zekerheid en keerde na afwezigheid in 2020 een jaar later weer terug op de kalender. Één foutje door de straten van Monaco kan genoeg zijn en de coureurs kunnen zich dan ook geen fouten permitteren.

Charles Leclerc

Max Verstappen heeft in zijn carrière genoeg auto’s platgereden op het heilige asfalt in Monaco, daarnaast is titelkandidaat Charles Leclerc er ook niet vies van om brokken te maken in zijn thuisland. Vanaf de Formule 2, waar de Monegask in 2017 in reed, is het hem geen enkele keer gelukt om een race uit te rijden. In de Formule 2 viel hij beide races uit. Het jaar daarop reed hij vol in de Toro Rosso van Brendon Hartley. In 2019 moest hij van achteren starten nadat zijn team een strategische fout had gemaakt. Bij het inhalen van de langzamere auto’s ging het mis, en beschadigde hij zijn Ferrari SF-90 te erg om door te rijden.

In 2021 reed Leclerc tijdens de kwalificatie weliswaar de snelste tijd, maar crashte hij in zijn tweede run in Q3. Ferrari kon, afgezien van de schade aan het bodywork geen schade vinden aan andere onderdelen. Een dag laten bleek niets minder waar, onderweg naar de grid kwam de Monegask er achter dat er wel degelijk iets mis was met zijn bolide. Hij kon de race dan ook niet starten.

Afgelopen ging het wederom mis voor de kampioenschapsleider. Tijdens de Historic Grand Prix gaf hij in de wereldberoemde Ferrari 312 B3 van Niki Lauda uit 1974 een demo. Deze was van korte duur nadat de Ferrari-coureur de bolide achteruit in de vangrail parkeerde.

In de race carrière van Leclerc is het dus heel duidelijk: Leclerc houdt van Monaco, maar Monaco niet van Leclerc. Toch hoopt hij hier over anderhalve week verandering in te brengen. Tegenover Sky Sports vertelde de 24-jarige coureur het volgende: "Voor mij zijn dit tevens de straten waarover mijn bus naar school elke ochtend reed. Dit is echt een heel erg bijzondere baan. Ik heb er helaas nog niet kunnen winnen dus ik moet daar dit jaar misschien maar eens voor gaan zorgen."

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS