Formule 1

Volop lof voor Max Verstappen: "Dit seizoen nog beter dan we ooit gezien hebben"

Uitgegeven door Bart • 10 augustus 2022 10:32 • Print artikel

Max Verstappen geniet in de zomerbreak van zijn vakantie, maar ook van zijn voorsprong van 80 punten. Een tweede wereldtitel lijkt de Red Bull-coureur niet meer te kunnen ontgaan. Op de officiële website van de Formule 1 kiezen de journalisten hun top 3 van het huidige seizoen. Alle schrijvers kiezen voor Max Verstappen en zien een kentering nu hij zijn eerste wereldtitel binnen heeft.

Max Verstappen


"Max, Charles en George", dat is de top 3 van F1-journalist David Tremayne. "Max is zo veel rustiger geworden nu hij een titel gewonnen heeft. Er lijkt veel van hem afgevallen te zijn, benadert alles rustiger en is een geweldig leider van het team. En daarnaast rijdt hij geweldig. Charles doet eigenlijk hetzelfde, blijft rustig als het team een fout maakt en geeft het toe als hij zelf een fout maakt. George is zo makkelijk in zijn nieuwe rol bij Mercedes gegleden en houdt zich goed staande ten opzichten van Lewis. Hij is een ster voor de toekomst."

Mark Hughes noemt naast Verstappen en Leclerc ook Lando Norris. "Verstappen is in zijn aanpak 360 graden gedraaid en nu is er geen plaats meer voor vraagtekens. Zelfs als hij en zijn RB18 niet de snelste zijn, denkt hij aan het bredere plaatje en het maximaliseren van de mogelijkheden. Lando Norris heeft de carrière van Daniel Ricciardo verwoest en laat ondanks de inconsistente McLaren een verpulverend tempo zien. Leclerc is een virtuoos in de kwalificatie, maar in de races is het soms 99,9 in plaats van 100 procent en dat heeft hem een paar keer in de steek gelaten."

F1-presentator Will Buxton kiest voor Verstappen, Leclerc en Russell. "Russell voelt nu de meeste druk uit zijn carrière en neemt het ook nog op tegen één van de beste aller tijden. In een slecht presterende auto heeft hij nog nauwelijks fouten gemaakt. Leclerc heeft op twee grote fouten na een uitstekend seizoen en is een waardige kampioenskandidaat. En Verstappen, wat kunnen we over hem zeggen? Dit is het beste dat we ooit van hem gezien hebben. Max rijdt in 2022 weergaloos en praktisch perfect."

F1-journalist Lawrence Barretto kiest niet voor Leclerc, maar heeft in zijn top 3 gekozen voor Verstappen, Russell en Norris. "Max Verstappen beleeft een bijna perfect jaar. Acht zeges in 13 races is meedogenloos goed. Zelfs in mindere weekenden als Monaco en Hongarije heeft hij veel punten gescoord. George Russell staat bij mij op P2. Op één race na heeft hij altijd in de top 5 gereden, hij heeft Lewis Hamilton regelmatig verslagen, reed vijf keer naar het podium en pakte zijn eerste pole position. Lando Norris completeert mijn podium. Hij heeft nog niet de pieken van vorig jaar, maar dat komt ook omdat de McLaren dit jaar niet zo goed is. Door zijn consistentie heeft hij het viervoudige aantal punten van teamgenoot Daniel Ricciardo."

Schrijver Samarth Kanal sluit zich bij Barretto aan. "Max Verstappen rijdt zo klinisch en rustig. Hij heeft de twee vroege DNF's achter zich gelaten en een stevige basis voor zijn tweede wereldtitel gelegd. Mercedes-coureur George Russell heeft ook geweldig gereden. Zijn consistentie is zeer sterk, waardoor hij nu boven Carlos Sainz en Lewis Hamilton staat. Lando Norris completeert mijn top 3. Hij heeft de moeilijke McLaren onder de knie gekregen en is de koploper van het middenveld."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS