Formule 1

Volgens Valtteri Bottas is Hamilton volop in voorbereiding voor 2022: "Lewis wil altijd meer en vraagt ook het maximale"

Uitgegeven door Bart • 13 januari 2022 18:08 • Print artikel

Valtteri Bottas maakt na vijf seizoenen bij Mercedes dit jaar de overstap naar het team van Alfa Romeo. De Fin had zijn bijdrage in de wereldtitels bij de constructeurs, maar bleef ver verwijderd van het niveau van Lewis Hamilton. In zijn eerste vier jaar bij Mercedes kroonde de Brit zich tot wereldkampioen. Bottas legt op de website van de F1 uit wat zijn voormalig teamgenoot zo goed maakt.

Valtteri Bottas Lewis Hamilton


"Weet je wat het is met Lewis? Hij heeft echt indruk op me gemaakt met het feit dat hij zich ieder jaar heeft weten te ontwikkelen", aldus de Fin. "Hij had al zo veel ervaring in de Formule 1, maar hij kreeg het nog voor elkaar om meer te leren en steeds beter en beter te worden."

"Ik ben ervan overtuigd dat ik zelf ieder jaar beter ben geworden, maar Lewis heeft dat ook gedaan", vervolgt Bottas. "En dat komt je niet automatisch aanwaaien. Hij werkt er hard voor, omdat de concurrentie steeds zwaarder is geworden. Ik heb heel veel van Lewis geleerd, op het gebied van rijden, de set-up en heel veel kleine details. Maar het was echt indrukwekkend dat hij zich altijd wist te verbeteren."

Hamilton moest de titel in 2021 aan Max Verstappen laten, maar hij bereidt zich volgens Bottas hard voor om alsnog zijn achtste wereldtitel te halen. "Lewis wil altijd meer en vraagt ook het maximale van het team. Dat doet hij ieder en hij wordt nog steeds beter."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS