Rally

Vincent Verschueren wint derde ronde van Belgian Rally Championship in TAC Rally: “Het doet deugd opnieuw te winnen!” ­

Uitgegeven door Deni Volkers • 13 april 2022 18:03

Nadat ze een perfect parcours aflegden, mogen Vincent Verschueren en Filip Cuvelier zich de winnaars noemen van de TAC Rally, de derde manche van het Belgisch kampioenschap die zaterdag werd verreden in Tielt. De Volkswagen Polo GTI Rally 2 van het GoDrive team bleek ongenaakbaar bij de thuiswedstrijd van de Belgian VW Club-rijder.

TAC Rally

Dit is wat we omschrijven als een triomfantelijke comeback! Vincent Verschueren knoopte in zijn Volkswagen Polo GTI Rally 2 van het GoDrive team bij zijn eerste optreden dit jaar in het Belgisch kampioenschap meteen aan met de zege. De man uit Gavere mocht samen met zijn uitstekende copiloot Filip Cuvelier voor de tweede maal zijn naam bijschrijven op het palmares van “zijn” evenement, de TAC Rally.

“We bleven afwezig bij de twee eerste manches van het Belgian Rally Championship, maar trokken zeer goed voorbereid naar deze TAC Rally”, bevestigt de Belgisch kampioen uit 2017. “Ik wist dat we over uitstekende kaarten beschikten, vooral omdat we opnieuw konden samenwerken met dezelfde ingenieur als bij de Condroz Rally vorig jaar. Hem in onze rangen hebben is duidelijk een voordeel en ik had er dan ook veel vertrouwen in. We vertrokken op harde banden en daarmee heb ik, op een zeer gladde ondergrond, wat tijd verloren op de eerste klassementsproef. Ik gaf 4 seconden toe op Gino Bux en Nicolas Gilsoul, maar dat was een bewuste keuze aangezien we vervolgens in de tegenaanval konden gaan. Dat is precies hoe het gelopen is waardoor we na de tweede KP tot op één seconde waren genaderd. Een mooi duel was in de maak, maar helaas werden onze tegenstanders tot opgeven gedwongen… Echt jammer, want het leek een zeer spannende strijd te worden!”

Vincent Verschueren en Filip Cuvelier klokten vervolgens de ene besttijd na de andere. “We hebben het tempo hoog gehouden, maar zonder onnodig risico’s te nemen. Daarbij hebben we ook getracht niet teveel te couperen om lekke banden te vermijden”, verduidelijkte Filip Cuvelier ’s middags. “Vincent is enorm gefocust, onze Volkswagen Polo is uitstekend en we amuseren ons rot in de wagen.”

Ondanks een bang moment op de laatste klassementsproef, met een vreemd vermogensverlies, pakte Vincent Verschueren zijn vijfde zege in het Belgisch kampioenschap, de eerste sinds de Sezoens Rally 2018. “Dit is eveneens mijn eerste nationale zege met de Volkswagen”, glimlachte Vincent. “Het doet deugd opnieuw te winnen! Daarnaast pakken we ook de maximale score in de strijd voor het kampioenschap.”

Hoewel verschillende tenoren afwezig bleven op de TAC Rally, weet Vincent niettemin hoe belangrijk een zege is om het team rond hem te motiveren. “Het is geweldig voor GoDrive, voor de teambaas Gaby Goudezeune en voor onze partners”, vervolgt Vincent. “Vooral omdat het een zege is op eigen bodem, voor heel wat sponsors en vrienden. Enkelen dachten misschien dat het een eenvoudige zege was, maar winnen is nooit eenvoudig! Er stonden enkele jonge wolven aan de start en we hadden geen ruimte om ook maar een klein foutje te begaan. We tellen 25 punten in de tussenstand en ik kijk echt uit naar de volgende wedstrijd. Afspraak eind deze maand bij de Rally van Wallonië, waar ik in 2018 eveneens won. De concurrentie zal zwaarder zijn, maar we zijn klaar voor de strijd!”

Rally

Rally

Jos Verstappen en Richard Pex sloegen de derde ronde van de Belgian Rally Championship over.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS