Formule 1

Villeneuve: Titelgevecht Hamilton vs Verstappen "goed voor de sport"

Uitgegeven door Frank Korsel • 16 januari 2022 18:02 • Print artikel

Voormalig Formule 1-wereldkampioen Jacques Villeneuve noemt het goed voor de sport dat Lewis Hamilton van zijn troon is gestoten door Max Verstappen.

Jacques Villeneuve


Lewis Hamilton leek op weg naar een historische achtste wereldtitel, totdat de wedstrijdleiding en een safety car roet in het eten van de Brit gooide. Na een dramatische eindfase ging de Nederlander uiteindelijk met het kampioenschap aan de haal.

Villeneuve zegt dat Hamilton over het verlies heen moet komen en terug moet komen op de baan om daar te antwoorden. Gevraagd naar de uitkomst van het kampioenschap antwoordde de oud-kampioen als volgt: “Het is goed voor de sport. Uiteindelijk heeft het gezorgd voor veel inkt op het papier. Het ligt er aan of je een fan bent van Verstappen of Hamilton als het neer komt op hoe je hebt gereageerd.”

Volgens de Canadees die komende maand mee wilt doen aan de Daytona 500 met het Nederlandse team Hezeberg was het een geweldig seizoen, die Verstappen verdiende te winnen. “Hamilton moet nu terug komen en hij moet proberen zijn achtste titel te winnen, hij moet agressief zijn om het te winnen.”

Aan het einde van het 2016 seizoen maakte Nico Rosberg abrupt een einde aan zijn F1-carrière, een aantal dagen na het winnen van het kampioenschap. “Niemand had verwacht dat Rosberg zou stoppen, hij werd op een dag wakker en vertelde iedereen dat hij niet meer gemotiveerd was om te racen.”

Volgens de Canadees is dat niet het geval met Hamilton. “Het is moeilijk om te weten wat er in het hoofd van mensen omgaat als het seizoen erg lang is, je gelooft dat je weet waar het zal aflopen en het loopt niet zoals je verwacht, en je voelt dat het kampioenschap je is afgenomen.”

“Het was spannend en als je ziet hoe het hele seizoen is verlopen, heeft Max dit kampioenschap verdiend. Hij zat er het hele jaar bovenop, race na race."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS