Formule 1

Vijf plaatsen grid-penalty voor Schumacher in Hongarije

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 augustus 2021 04:10 • Print artikel

BOEDAPEST - Mick Schumacher heeft een gridpenalty van vijf plaatsen gekregen voor een versnellingsbakwissel nadat hij in FP3 was gecrasht.

Mick Schumacher Haas F1


De Duitser begon het weekend solide op vrijdag. Hij eindigde respectievelijk als P17 en P18 in FP1 en FP2 en maakte geen grote fouten. Hetzelfde kan echter niet gezegd worden van de derde en laatste oefensessie in Boedapest, toen hij met nog 15 minuten te gaan crashte.

Toen hij tijdens een vliegende ronde door de hogesnelheidsbocht 11 ging, verloor hij de controle over de achterkant van zijn auto en ging hij er hard af en in de bandenmuur. Volgens het team was het een impact van meer dan 30G.

Tot overmaat van ramp ging hij zijdelings de muur in, wat betekende dat de voorkant, achterkant en zijkant van de auto allemaal zware schade opliepen. "Hij is in orde, het gaat goed met hem. Hij kwam terug naar de garage om naar de auto te kijken", zei Guenther Steiner na FP3 aan Sky Sports.

De versnellingsbakwissel betekent dat hij de race achteraan het veld zal starten. Het chassis hoeft in ieder geval niet vervangen te worden. Zoals verwacht kwam Schumacher niet op tijd terug voor de kwalificatie, omdat het team zich concentreerde op het prepareren van zijn auto voor de racedag.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS