Autosport NL • TDC

Vijf diva’s racen voor het goede doel: "Support the divas, buy a heart!"

Uitgegeven door Tim Biesbrouck • 25 oktober 2011 17:00 • Print artikel

ZANDVOORT - Vijf zeer snelle dames bundelen hun krachten om in januari de 24 uursrace van Dubai te rijden én om zodoende geld op te halen voor het goede doel. Uit de Toerwagen Diesel Cup hebben Liesette Braams en Paulien Zwart – die samen een BMW 123d delen – toegezegd en daarnaast behoren ook Sandra van der Sloot, Sheila Verschuur en Gaby Uljee tot het ijzersterke vijftal.

Het was Van der Sloot die op het idee kwam van de liefdadigheidsactie. Daarnaast is het natuurlijk voor allen een leuke uitdaging. “Het was ooit mijn droom om de 24 uursrace van Le Mans te rijden, maar die ambitie heb ik moeten laten varen. Nu hebben we de kans om met een uniek project alsnog zo’n lange afstandswedstrijd te rijden”, vertelt Zwart.

Teamgenoot Braams heeft inmiddels twee 24 uursraces achter de rug. Vorig jaar debuteerde zij in Dubai en reed in september nog in Barcelona. “Ik heb de smaak eigenlijk wel te pakken, dus ik heb er ontzettend veel zin in”, zegt Braams die een voordeeltje ziet. “Omdat we met meer zijn dan de gemiddelde equipe, hebben we ook meer tijd om te slapen. Dat is onze luxe, maar daar ben je dan ook een diva voor natuurlijk!”

Veel aandacht
De promotiecampagne loopt voorspoedig. Binnen een week waren er online fanpagina’s opgezet, zijn er flyers gedrukt, verschenen de eerste stickers op de auto’s en is er veel media-aandacht gegenereerd. Het concept dat bedacht is spreekt tot de verbeelding. Jan Lammers introduceerde in zijn 24 uur van Le Mans-periode het blokjes concept, waarbij sponsorruimte op de auto gekocht kon worden. De dames hebben daar een eigen variant op verzonnen. “Bij ons kun je hartjes kopen. Deze zijn beschikbaar vanaf vijfhonderd euro per stuk en als je meerdere koopt kun je ook kiezen voor één grotere”, legt Zwart uit.

Veel tijd om geld binnen te halen heeft het vijftal niet. Binnen twee weken moet de auto verscheept worden naar Dubai. In welke bolide de diva’s achter het stuur kruipen is afhankelijk van het budget. “Als we veel binnenhalen dan behoort de Schuberth Motorsport BMW 320d tot de mogelijkheden en anders willen we met de Clio uit de Dutch Renault Clio Cup gaan rijden”, legt Braams uit. Het geld dat opgehaald wordt, gaat deels naar het team om de trip te kunnen bekostigen en daarnaast gaat een gedeelte naar een nog nader te bepalen goed doel. “We zijn met meerdere goede doelen in gesprek om te kijken welke het beste bij ons past. Het heeft in ieder geval iets met vrouwen te maken”, licht Zwart een tipje van de sluier op.

Tijdens de Formido Finaleraces zijn al aardig wat hartjes verkocht. “Het gaat zeker de goede kant op, dus we gaan snel de balans opmaken. Ook gaan we alle lijntjes die nog openstaan natuurlijk binnen hengelen en we zijn bezig met veel ludieke acties”, weet Braams. “Al het steun is natuurlijk welkom dus: ‘Support the divas, buy a heart!’”

Meer informatie: www.racingdivas.nl

Support the divas, buy a heart!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS