Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Vijf Aston Martin Vantage GT3's gaan in Dubai en Abu Dhabi strijden om de Aziatische Le Mans Series GT-titel

Uitgegeven door Peter Vader • 11 februari 2021 16:45 • Print artikel

GAYDON - Het internationale GT-raceseizoen 2021 markeert een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Aston Martin Racing. Door alle opgedane ervaring met zijn wereldkampioenschap winnende GT3 te vertalen naar zijn Vantage GT-klantenprogramma’s in 2021, streeft Aston Martin ernaar om voort te bouwen op de 26 titels die er met de auto zijn behaald, met een uitgebreid en breed raceprogramma dat het volledige spectrum omvat van alle GT-kampioenschappen op de wereld.

Aston_Martin_Vantage_GT3 5pcs 2021

Een steeds groeiend aantal Vantage GT3- en GT4-partnerteams staat klaar om dit seizoen aan meer dan 20 grote internationale series wereldwijd deel te nemen. Ze doen dit met een toegang tot een ongekend hoog niveau van ondersteuning van de fabriek van de Britse luxe sportwagenfabrikant. Een aanzienlijk aantal ingenieurs en technici die verantwoordelijk zijn voor het winnen van de 2019/20 GT FIA World Endurance Manufacturers zowel als Drivers' kampioenstitels, zijn ingezet om belangrijke partners bij te staan. Daaronder zijn degenen die komend weekend deelnemen aan de openingsrondes van de Asian Le Mans Series in Dubai.

Bovendien heeft AMR, in een tijd waarin de Covid-19-pandemie het internationale reizen noodzakelijkerwijs heeft beperkt, maatregelen genomen om deze verstoring voor zijn teams tot een minimum te beperken, door een strategische en technische ondersteuningsunit van wereldklasse te creëren. Dit project staat onder leiding van Gustavo Beteli, hoofd van AMR, die met zijn team realtime opereert vanuit het hoofdkantoor van Aston Martin Racing in Banbury.

Aston_Martin_wings

"We kunnen onze klanten nog steeds volledig ondersteunen, waar ter wereld ze ook racen", zei Beteli, "Zoals onlangs het geval was in Daytona. In veel van deze gevallen gebruiken we de hub voor ondersteuning op afstand, waar we live gegevens van de auto's en timing kunnen verzamelen en we een directe link met de teams kunnen houden, om zodoende de best mogelijke service en begeleiding te kunnen bieden. "

Partnerteams zullen ook een beroep kunnen doen op het gebruik van een lange en gedecoreerde lijst van fabrieksrijders, om hun line-ups in 2021 te creëren. De erelijst omvat onder meer wereldkampioenen Nicki Thiim (DK), Marco Sørensen (DK), 24 Hours van Le Mans-klassewinnaars Darren Turner (GB), Jonny Adam (GB), Maxime Martin (BE), Charlie Eastwood (IE), evenals rijzende ster en voormalig Brits GT4-kampioen Ross Gunn (GB). Aston Martin Racing Driver Academy-winnaars Valentin Hasse-Clot (FR) en Tom Canning (GB) zullen in 2021 ook integreren in raceprogramma's van partnerteams.

Aston MartinDstation_Racing

Hoewel het Amerikaanse endurance-raceseizoen misschien al is begonnen met de Rolex 24, met sterke prestaties van Heart of Racing en TF Sport twee weken geleden, zijn de Aziatische Le Mans Series van twee ronden en vier races een nieuw begin van de internationale kalender.

De opening double-header, op het Dubai Autodrome, bevat niet minder dan vijf inschrijvingen van de Aston Martin Vantage GT3, een auto die dezelfde designprincipes en filosofie deelt als de GTE die het wereldkampioenschap won en die nu ook kans maakt op zijn eerste Aziatische LMS-titel dankzij zijn inzet door verschillende sterke teams en coureurs.

Aston Martin Oman_Racing_with_TF_Sport

Het Japanse D’station Racing, dat dit seizoen ook de overstap maakt naar het FIA WEC, zal de Nr77-auto inzetten voor teameigenaar Satoshi Hoshino (JP), Tomonobu Fujii (JP) en Tom Gamble (GB). Ondertussen leidt regerend GT World Challenge Pro-Am-kampioen Alexander West (SE) een team met twee wagens van Garage 59, naast Nr88-bijrijders Martin en Hasse-Clot. Yuki Nemoto (JP), Mike Benham (GB) en Marvin Kirchhöfer (DE) zullen de zuster Nr89 Vantage GT3 besturen. Ondertussen keert TF Sport terug naar de actie met twee opwindende line-ups; John Hartshorne (GB) zal de Nr95 delen met Ollie Hancock (GB) en vaste teamgenoot Eastwood (IE), terwijl Oman Racing met TF en Ahmad Al Harthy (OM), Canning (GB) en Adam (GB) de Nr97 auto bemand.

Aston Martin Garage 59

David King, President van Aston Martin Racing, zei: “Deze uitzonderlijk sterke deelname aan de Aziatische Le Mans Series is een duidelijke intentieverklaring van Aston Martin Racing en definieert onze doelstellingen voor 2021. Dit jaar gaat het over onze partners en hun aanhoudende succes, en we willen daarmee laten zien waarom de Vantage een uitstekend platform is om een internationale GT-races mee te rijden. Van WEC en IMSA tot en met het volledige spectrum van internationale en nationale GT3- en GT4-series, verwachten we dat Aston Martins er racen en winnen. Ons duidelijke doel is om het gerealiseerde aantal van 26 kampioenstitels in 2020, verder uit te bouwen.”

Dubai_Autodrome

De Asian Le Mans Series wordt verreden in twee opeenvolgende weekenden, waarbij de eerste twee races van vier uur plaatsvinden in Dubai op zaterdag 13 februari om 14:15 uur (+4 uur GMT) en zondag 14 februari om 12:45 uur (+4 uur GMT). De laatste twee ronden vinden plaats op vrijdag 19 februari en zaterdag 20 februari op het Yas Marina Grand Prix-circuit in Abu Dhabi. De vrije training begint op donderdag, voorafgegaan door twee testdagen met kwalificatie voor de GT-klasse voor ronde 1 op vrijdag 12 februari om 09:55 uur (+4 uur GMT).

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS