DTM

Vier teams met zeven Mercedes-AMG GT3's in 2022 op jacht naar de DTM-titel + FOTO'S

Uitgegeven door Peter Vader • 18 februari 2022 13:30 • Print artikel

AFFALTERBACH - Na de overwinning van vorig jaar in het constructeurskampioenschap en de coureurstitel door Maximilian Götz (GER), is Mercedes-AMG zeer gemotiveerd voor de start van het nieuwe DTM-seizoen 2022. Voor een succesvol resultaat in de prestigieuze raceserie kan het premium- en sportwagenmerk uit Affalterbach opnieuw rekenen op een kwalitatief hoogstaand aanbod: net als vorig jaar strijden zeven Mercedes-AMG GT3's om punten en overwinningen. Achter het stuur zitten Mercedes-AMG-coureurs Lucas Auer (AUT), Maximilian Buhk, Maximilian Götz (beiden GER) en Arjun Maini (IND). Nieuw in de DTM-line-up van dit jaar zijn merkambassadeur Maro Engel (GER), Mikaël Grenier (CAN) en Luca Stolz (GER). Vier klantenteams zullen de auto's besturen: GruppeM Racing, Haupt Racing Team en WINWARD Racing nemen deel met elk twee Mercedes-AMG GT3's, terwijl Mücke Motorsport één auto inzet. De DTM-racekalender omvat zestien (16) sprintraces op acht verschillende circuits in Duitsland, Italië, België, Oostenrijk en Portugal, waar de seizoensopener in het weekend van 29 april tot 1 mei in Portimão wordt gehouden.

DTM 2022 Mercedes AMG coureur

Met twaalf titels voor coureurs, veertien teams en acht fabrikanten is Mercedes-AMG verreweg het meest succesvolle merk in de DTM-statistieken aller tijden. In 2018 nam het merk tijdelijk afscheid van de serie met een historische drievoudige titeloverwinning, maar maakte een succesvolle comeback met de constructeurs- en coureurstitels in 2021, het inaugurele seizoen van de nieuwe GT3-reglementen. De anticipatie, het vertrouwen en de motivatie om het DTM-seizoen 2022 in te gaan, zijn dan ook enorm. Om de titel te verdedigen, heeft Mercedes-AMG samen met de klantenteams veelbelovende formaties gevonden die ook resulteerden in enkele nieuwe team-en-coureur-combinaties.

Lucas_Auer_Mercedes-AMG_Team_WINWARD
Lucas Auer Mercedes-AMG Team WINWARD

Om strategische redenen zal Maximilian Götz bijvoorbeeld overstappen van HRT naar WINWARD Racing, dat in 2021 een sterke derde plaats in het klassement van de DTM-teams wist veilig te stellen. Als gevolg daarvan wordt de regerend DTM-kampioen en als derde gefinishte bij de 24 Uursrace op de Nürburgring de nieuwe teamgenoot van Lucas Auer in de tweede Mercedes-AMG GT3 van het team uit Altendiez. Met meer dan honderd races en zeven overwinningen behoort Auer tot de meest ervaren DTM-coureurs in het hele veld. Vorig seizoen eindigde hij op de vijfde plaats in het rijdersklassement en behaalde hij raceoverwinningen in Assen en op de Hockenheimring.

Maximilian_Buhk_Mercedes-AMG_Team_MYcke_Motorsport
Maximilian Buhk Mercedes-AMG Team Mucke Motorsport

Vergeleken met vorig jaar gaat Mercedes-AMG Team GruppeM Racing het DTM-seizoen 2022 in met één auto meer. Nieuw en eersteklas zijn ook de coureurs: Maro Engel en Mikaël Grenier zullen achter het stuur van de twee Mercedes-AMG GT3's van GruppeM zitten. Voor Engel, een van 's werelds meest succesvolle GT-coureurs, is het zijn tweede comeback in de DTM. De merkambassadeur van AMG reed al in de series voor Mercedes-AMG van 2008 tot 2011 en in het seizoen 2017. Grenier maakt ondertussen zijn debuut in de DTM. Als referentie kan de 29-jarige coureur echter verwijzen naar een nieuwe Pro-Am-coureurstitel in de Intercontinental GT Challenge die de Canadees momentum zou kunnen geven voor zijn DTM-seizoen.

Maximilian_GYtz_Mercedes-AMG_Team_WINWARD
Maximilian Götz Mercedes-AMG Team WINWARD

Mercedes-AMG Team HRT heeft ook twee sterke, nieuwe troeven met Luca Stolz en Arjun Maini. In 2021 behaalde Stolz de derde plaats in het rijdersklassement in de twee sprintraceseries ADAC GT Masters en GT World Challenge Europe. Bovendien had hij al een behoorlijk lijstje met gastdeelname in DTM, waarin hij meteen tot de toprijders behoorde. Als eerste Indiase coureur begon Maini in 2021 aan zijn eerste volledige DTM-seizoen. De Mercedes-AMG-coureur zinspeelde onder meer op zijn enorme sportieve potentieel met een tweede plaats in de finale van de Norisring.

Maro_Engel_Mercedes-AMG_Team_GruppeM_Racing
Maro Engel Mercedes-AMG Team GruppeM Racing

Voor Mercedes-AMG Team Mücke Motorsport verandert er niets: net als vorig jaar zal de GT3 van het team, een speciale versie van de auto met het elektronische Space Drive-stuursysteem, Maximilian Buhk als bestuurder hebben. De 29-jarige is een van de meest ervaren coureurs in het Mercedes-AMG Customer Racing Programme. In 2013 won hij op 20-jarige leeftijd de 24 uursrace van Spa en is hij tot op heden de jongste winnaar van deze race.

Luca_Stolz_Mercedes-AMG_Team_HRT
Luca Stolz Mercedes-AMG Team HRT

De eerste officiële testmogelijkheid voor de Mercedes-AMG Motorsport DTM-teams en coureurs staat gepland op de Hockenheimring van 4 tot en met 7 april. Een tweede testmogelijkheid zal beschikbaar zijn op het Autódromo Internacional do Algarve in Portugal op 26 en 27 april, de locatie waar ook de eerste twee races van het seizoen van 29 april tot en met 1 mei worden gehouden. In de loop van het seizoen zullen de teams ook punten najagen op de sprintconfiguratie van de legendarische Nürburgring, het Circuit de Spa-Francorchamps met zijn lange geschiedenis, evenals Imola, Red Bull Ring, DEKRA Lausitzring en Norisring. De seizoensfinale vindt plaats op de Hockenheimring van 7 tot en met 9 oktober 2022. Alle zestien races worden live uitgezonden op de Duitse tv-zender ProSieben in het Duitstalige gebied en op tal van zenders over de hele wereld.

Mikaël Grenier Mercedes-AMG_Team_GruppeM_Racing
Mikaël Grenier Mercedes-AMG Team GruppeM Racing

Christoph Sagemüller, hoofd van Mercedes-AMG Motorsport: “Met de fabrikanten- en coureurstitels hebben we afgelopen seizoen een sterke comeback gevierd in de DTM. Al met al waren we erg blij met de prestaties van alle teams en coureurs. In het komende seizoen willen we met het Mercedes-AMG Customer Racing Program opnieuw succesvol zijn in deze serie met zijn lange traditie. Voor ons sportsegment voor klanten en de Mercedes-AMG GT3 biedt DTM dit jaar opnieuw een groot en bekend podium om onze merkaanwezigheid uit te breiden. De vier teams met in totaal zeven Mercedes-AMG GT3's en hun veelbelovende coureurs, zullen er opnieuw alles aan doen om het merk AMG zo goed mogelijk te vertegenwoordigen."

Arjun_Maini_Mercedes-AMG_Team_HRT
Arjun Maini Mercedes-AMG Team HRT

Stefan Wendl, hoofd Mercedes-AMG Customer Racing: “Samen met onze klantenteams hadden we in 2021 een bijzonder succesvol jaar in de DTM. Met het achtste fabrikantenkampioenschap en de twaalfde titel in het rijdersklassement, zetten we dit jaar weer vol in om het succesverhaal van ons merk verder in te vullen. Ik ben ervan overtuigd dat we, samen met onze teams en de hoogwaardige line-up van de coureurs, ook in het nieuwe seizoen succes kunnen boeken. Ons doel is natuurlijk om onze titel in het fabrikantenklassement te verdedigen. We kijken allemaal uit naar het nieuwe seizoen en naar het volgende hoofdstuk van de Mercedes-AMG GT3 in de DTM. Ik wens alle teams en coureurs een goede start."

Mercedes_AMG_driver_lineup 2022

Thomas Jäger, sportief directeur DTM: “DTM heeft in zijn debuutseizoen laten zien hoe hoog de sportieve ambitie van deze serie is. De betrokken teams en coureurs zijn van het absolute topniveau in GT-racen. Daarom is het voor ons bij Mercedes-AMG een verplichting om onze teams zo goed mogelijk te ondersteunen. Vorig jaar hebben we op indrukwekkende wijze bewezen hoe vakkundig we in staat zijn om met onze Mercedes-AMG GT3 te winnen. Maar we willen niet op deze lauweren rusten, we blijven ons volledig inzetten om ons stempel te drukken in deze zwaarbevochten serie. Samen met onze klantenteams gaan we zeer gemotiveerd het nieuwe seizoen in.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS