Formule 1

Viaplay en Formule 1 meenemen op vakantie

Uitgegeven door Aliza Kaligis • 2 juli 2022 05:40 • Print artikel

Het wordt weer een spannende zomer voor de fans van Max Verstappen. Hij heeft inmiddels de koppositie weer in handen. Lukt het Verstappen om de voorsprong te vergroten, dan worden de races deze zomer zeker sensationeler.

Viaplay en Formule 1 meenemen op vakantie

En met een Grand Prix voor ieder weekend, is vooral juli een drukke maand voor de
teams:
- 3 juli GP van Groot-Brittannië
- 10 juli GP van Oostenrijk
- 24 juli GP van Frankrijk
- 31 juli GP van Hongarije

Is een abonnement op Viaplay de moeite waard?
Je weet misschien al wel dat Ziggo niet langer de uitzendrechten heeft van Formule 1. Het is de komende jaren in Nederland te zien via de betaalde streamingdienst Viaplay. Maar is het de moeite waard? Met een abonnement op Viaplay kun je natuurlijk meer dan alleen Formule 1-races kijken. Zo is er bijvoorbeeld een 22-delige serie waarin Max Verstappen uitleg geeft over alle Grand Prix-circuits die we dit jaar kunnen zien tijdens het kampioenschap.

Bovendien kun je met Viaplay ook andere sporten kijken, zoals de Bundesliga en darten, als ook allerlei films en series. Voor echte Formule 1-fans is het waarschijnlijk wel de moeite waard om over te stappen vanuit andere streamingdiensten, of anders om je tijdelijk aan te melden bij Viaplay. Als je bijvoorbeeld begin juli een abonnement neemt, kun je nog genieten van een aanbieding. Je betaalt dan slechts 9,99 euro, waarmee je alle vier bovengenoemde races kunt kijken.

Vanaf 1 augustus gaat de maandelijkse prijs van Viaplay omhoog naar 13,99 euro per maand. Ook wordt er alleen de Grand Prix van België gereden in augustus. Of dit nog steeds de moeite waard is, moet je
zelf overwegen. Misschien dat het voordeliger is om met behulp van een VPN een gratis buitenlandse stream te kijken. Lees verderop hoe dit werkt.

Formule 1 kijken op vakantie
Viaplay werkt met een app die je op je telefoon, smart-tv of laptop kunt installeren. Je kunt met een abonnement wel vijf schermen aanmelden. Dus in principe kun je dan Formule 1-races kijken waar je
wilt. Je hoeft dus deze zomer niet eens thuis te blijven om te kunnen blijven kijken. Met de app op je mobiele apparaat is zelfs een lekker weekendje naar Duitsland of een weekje Frankrijk geen probleem.

Let echter wel op dat je als je op vakantie gaat naar landen buiten de EU, al is het maar in Zwitserland of Turkije, dat je dan een foutmelding krijgt en dat je livestreams zijn geblokkeerd. Je kunt dan alleen met een VPN nog gebruikmaken van je Viaplay-abonnement.

Viaplay kijken met een VPN
Een virtueel persoonlijk netwerk (VPN) is bedoeld om je internetverkeer te beveiligen en één van de kenmerken is dat zo’n VPN je IP-adres vervangt door een IP-adres van een VPN-server. Door vanuit je bestemming verbinding te maken met een Nederlandse server krijg je een Nederlands IP-adres en kun je surfen en streamen alsof je in Nederland bent. Dit werkt dus ook voor andere streamingdiensten en apps, zoals NPO, ESPN Go of Netflix.

Andersom werkt het ook. Als je in Nederland bent en een buitenlandse stream wilt zien, kun je met een VPN je IP-adres veranderen naar het land van keuze. Gratis Formule 1 kijken op ServusTV? Kies voor een Oostenrijkse server. Gratis Formule 1 kijken op Channel 4? Kies voor een VPN server in het VK.

Er zijn veel artikelen en stappenplannen die uitleggen hoe je een VPN kiest en installeert, maar het lezen ervan duurt waarschijnlijk langer dan het proces zelf. Het is namelijk erg simpel en kost slechts een paar minuten:
1. Registreer jezelf bij een van de beste VPN-diensten, zoals NordVPN of Surfshark
2. Betaal
3. Download de app van de VPN-dienst.
4. Log in
5. Kies een Nederlandse server.
6. Open je Viaplay-app

Of als geen abonnement hebt op Viaplay en vanuit je huiskamer in Nederland een buitenlandse stream wilt kijken, kies je bij stap 5 bijvoorbeeld een Duitse server en ga je bij stap 6 naar de livestream van RTL op TVNow.de. Met een server in het VK kun je ook via de app van Channel 4 kijken.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS