Formule 1

Via de DTM naar de F1: "Na Alex Albon gaat ook Liam Lawson ooit naar de Formule 1"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 26 september 2021 19:05 • Print artikel

Dit jaar rijden Alex Albon en Liam Lawson in de DTM. Waar de Brits-Thaise coureur komend jaar bij Williams terugkeert in de Formule 1, moet de Nieuw-Zeelander nog even geduld hebben. En dat is opmerkelijk aangezien Lawson in de DTM aan de leiding gaan en Albon is terug te vinden op P6. In de Formule 2 staat Lawson momenteel op de achtste plaats.

Liam Lawson


DTM-directeur Gerhard Berger voorspelt een mooie toekomst voor Lawson en ziet hem zeker ooit in de Formule 1 rijden. "Albon zou nooit hebben kunnen terugkeren in de Formule 1 als hij niet in de DTM had gereden", zo grapt Berger in gesprek met onder meer RaceXpress. "Nee, serieus, Alex bewijst dat je altijd naar de DTM kan uitwijken als het in de Formule 1 even niet jouw kant opvalt. Zo heeft hij het racen kunnen blijven onderhouden. Zijn naam is niet uit beeld geraakt en de mensen in de Formule 1 zijn hem blijven volgen. Mede daardoor is hij weer een optie in de Formule 1 geworden."

"Ik weet ook zeker dat een coureur als Liam Lawson ooit in de Formule 1 zal rijden", vervolgt Berger. "Waarschijnlijk nog niet volgend jaar, misschien moet hij eerst nog meer ervaring opdoen in de Formule 2, maar voor mij is hij echt een kanshebber voor de Formule 1. Ik was vorige week nog in Monza en coureurs vragen mij naar de verrichtingen in de DTM. Binnen de Formule 1-wereld krijgt de DTM echt wel aandacht. En dan niet alleen in Duitsland, ook daarbuiten."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS