Formule 1

Vettel vastbesloten niet te stoppen bij Ferrari voor einde van seizoen: "Uit respect wil ik die steun ..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 juli 2020 20:03 • Print artikel

SPIELBERG - Sebastian Vettel stelt dat hij niet voor het einde van dit Formule 1-seizoen zal opstappen bij Ferrari. De Scuderia worstelt dit jaar met het tempo. Daardoor lijkt Vettels laatste seizoen bij de Italianen in mineur te gaan eindigen. De twee races in Oostenrijk lieten al geen top resultaten zien. Vettel werd nota bene door teamgenoot Leclerc uitgeschakeld (zie beelden) in de beginfase van de race.

Sebastian Vettel Ferrari F1

De opties voor de viervoudig F1-kampioen voor 2021 raken bovendien snel nu Renault Fernando Alonso heeft gecontracteerd, terwijl Red Bull en Racing Point hebben gezegd dat ze Vettel niet zullen overwegen voor 2021.

Vettel is desondanks vastbesloten om Ferrari te verlaten met een opgeheven hoofd. Hij wilde dan ook niet denken over een vervroegd afscheid. "Ik heb iets te bewijzen, vooral aan mezelf. En daar ben ik hier voor."

"Uiteraard hebben veel jongens in het team me de laatste jaren zoveel gegeven, en uit respect wil ik die steun teruggeven en er een waardig einde aan maken, dus ik overweeg helemaal niet om weg te lopen."

"Het feit dat ik in een team zit waar ik niet langer zal blijven, is een uitdagende situatie voor zowel het team als voor mijzelf, maar ik denk dat we gewoon proberen om er het beste van te maken", zei Vettel.

"Het is duidelijk dat mijn toekomst in dit stadium open is. Ik moet beslissen wat ik wil. Ik ben competitief, dus als het juiste pakket komt, dan ben ik bereid om zoveel meer te geven. Zo niet, dan is het duidelijk een grote indicatie er eens over na te gaan denken iets heel anders te gaan doen."

In dit stadium, echter, is Vettel nog steeds onzeker over wat de toekomst biedt: "Ik weet het niet. Dat is het eerlijke antwoord. Ik heb geen contract voor volgend jaar of daarna, dus alle opties staan open: in de Formule 1 blijven, een sabattical nemen of ermee stoppen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS