Formule 1

Vettel en Villeneuve onthullen de pijnlijke politiek van Ferrari: “Waar verspil ik mijn tijd aan?"

Uitgegeven door Peter Vader • 28 oktober 2020 08:04 • Print artikel

De F1-wereldkampioen Jacques Villeneuve gelooft dat Sebastian Vettel dit seizoen nergens zal komen met een auto die volledig is aangepast aan Charles Leclerc. Villeneuve gelooft dat Vettel dit seizoen niets met de SF1000 zal kunnen doen, met name omdat de auto van het Ferrari-team sinds het begin van het jaar door en voor Leclerc is ontwikkeld. Al voor de start van het seizoen 2020 maakte de Scuderia Ferrari bekend dat het Sebastian Vettel niet nog een seizoen (2021) kan blijven en dat de Duitser volgend jaar vervangen zou worden door de jonge Spanjaard Carlos Sainz. Ferrari lijkt zich zeker volledig tot de Monegaskische Charles Leclerc te hebben gekeerd en de SF1000 is grotendeels volledig voor die kant van de pitbox ontwikkeld.

Sebastian_Vettel_Charles_Leclerc F1 Ferrari

Leclerc ontwikkelt de auto
Vettel heeft de indruk dat Leclerc in 'een andere competitie' speelt, en een auto die is ontwikkeld op basis van de feedback en voorkeuren van Leclerc, zou kunnen verklaren waarom Sebastian Vettel dit jaar zo ver verwijderd is van zijn teamgenoot. Voor Jacques Villeneuve lijdt het in ieder geval geen twijfel dat het team uit Maranello de viervoudig wereldkampioen heeft verbannen, en Leclerc nu de auto-ontwikkeling moet doen, waarvan Vettel de grenzen niet kan vinden. “Zijn rijstijl is heel anders dan die van Leclerc. Het is Leclerc die de hele ontwikkeling van de auto heeft uitgevoerd, want Ferrari denkt dat Leclerc voor hen de toekomst is”, zei Jacques Villeneuve tegen Sky Sports. “Hoe meer hij naar voren gaat (Leclerc, red.), hoe minder er met de auto kan worden gereden voor Vettel. Hij (Vettel, red.) kan niet tot het uiterste gaan, we zien nu wel de grenzen van Vettel, maar niet de limieten van de auto. "

Zaken verborgen houden
Sebastian Vettel van zijn kant suggereerde afgelopen weekend in Portugal dat zijn team bepaalde dingen voor hem verborgen hield en aarzelde niet om te insinueren dat zijn auto niet dezelfde was als die van zijn teamgenoot, wat volgens hem het verschil in ritme en resultaat zou verklaren. “Ik had aan het begin van de race wat problemen en verloor een paar plaatsen”, legde Vettel uit aan de Duitse omroep RTL. “Ik verloor de auto bijna twee of drie keer en daarna had ik een goede race. Maar aan de andere kant is het duidelijk dat de andere auto veel sneller is."

"Natuurlijk doet het pijn"
“Waar verspil ik mijn tijd aan? Ik heb mijn kaken het hele jaar stijf op elkaar gehouden. Zelfs een idioot zal het misschien nooit begrijpen, maar ben ik daarom een dwaas? Een complete idioot? Ik betwijfel het. Op een gegeven moment zou je geluk moeten hebben en de limiet moeten bereiken. Maar ik bereik het nooit, en als ik dat doe, is het met de grootste moeite. Voor de andere kant van de garage lijkt het wat makkelijker. Ik weet dat ik te maken heb met de regels van het spel, en doe wat ik moet doen, maar het doet een beetje pijn. Het is voor mij in de auto moeilijk te managen omdat ik ambitieus ben en meer wil. Het doet natuurlijk pijn, want de verwachtingen zijn veel hoger", aldus Sebastian Vettel in een bericht van thejudge13.com. Vettel zal de Scuderia Ferrari aan het einde van het seizoen 2020 verlaten om zich in 2021 naast Lance Stroll bij het Aston Martin-team te voegen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS