Formule 1

Vertrekt Red Bull uit de Formule 1? "Dat is geen chantage"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 oktober 2020 07:39

SAN MARINO - Red Bull is op zoek naar een nieuwe motoroptie voor het seizoen 2022 en teamadviseur Helmut Marko heeft uitgelegd hoe de Honda-optie niet levensvatbaar is zonder een ontwikkelingsstop.

Helmut Marko Red Bull Racing F1


"Dat is geen chantage, dat is een feit", zei hij. "Als er geen ontwikkelingsstop is, kunnen we het Honda-project niet uitvoeren. Met deze complexe motoren is verdere ontwikkeling niet mogelijk zonder een ontwikkelingscentrum als Sakura. En dat zou ook niet betaalbaar zijn."

Een bevriezing van de motorontwikkeling zou daarom de beste optie zijn voor Red Bull, maar het lijkt onwaarschijnlijk dat alle fabrikanten hier op dit moment mee instemmen. Als dat niet lukt, zou Red Bull moeten onderhandelen met Ferrari en Renault voor een klantmotor.

"Het klinkt allemaal simpel, maar dat is het niet. Je kunt je voorstellen wat er zou gebeuren als we het fabrieksteam verslaan met een Ferrari-motor. En Renault heeft hernieuwd vertrouwen dat ze om het even wat kunnen met hun nieuwe motor en Alonso in 2022. Als we het niet eens zijn, is een vertrek ook een optie. Daar zijn we realistisch over geweest."

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS