Formule 1

Verstappen 'weer helemaal sterk' voor Hongarije: "Bovendien heeft hij niets verkeerd gedaan"

Uitgegeven door Peter Vader • 28 juli 2021 19:02 • Print artikel

Max Verstappen bereidt zich voor op de Hongaarse GP van komend weekend met weinig meer dan een stijve nek, zo heeft Red Bull-topfunctionaris Dr. Helmut Marko onthuld. Het team is zeer kritisch geweest over het gedrag van Lewis Hamilton en Mercedes rond de recente high-speed botsing van de titelkandidaten op Silverstone. “Ik was bang dat het na het zware ongeval wat langer zou duren voordat Max weer helemaal sterk was. Dus dat is goed nieuws", vertelde Marko aan Sport1.

Max_Verstappen_Helmut_Marko_bedenkelijk
Helmut Marko is er héél duidelijk over: "Max heeft niets verkeerd gedaan!"

Geen wraak nemen
Hij zei ook dat Max Verstappen zal proberen zijn voorsprong in het kampioenschap "met eerlijke middelen" weer terug te halen. 'Er zijn geen gedachten aan wraak,' hield Marko vol. Red Bull-teambaas Christian Horner heeft de afgelopen dagen duidelijk gemaakt dat het Oostenrijkse team nog steeds aan het onderzoeken is of het de aantoonbaar milde straf van Hamilton kan aanvechten. "We hebben gegevens om ons te ondersteunen", beweert Marko. “Maar je kunt het ook met het blote oog zien. Hamilton zat er duidelijk achter en was mijlenver verwijderd van de aansnijding van de bocht."

Stevige rekening
Horner heeft de schaderekening voor de 51G-crash van Verstappen op 1,5 miljoen euro geschat, waarbij Marko duidelijk maakte dat "het ongeveer 750.000 euro kost om een nieuw chassis te bouwen". "De oude is vernietigd", bevestigde hij. “De motor staat bij Honda in Japan. Of die opnieuw gebruikt kan worden, kunnen ze nu nog niet zeggen. Als dat niet kan, kunnen er nog steeds gridstraffen voor ons volgen. ”

“Hij heeft niets verkeerd gedaan”
Helmut Marko ontkent ook dat de Nederlander Verstappen nu zijn agressie zal moduleren na het incident, waarvoor hij korte tijd in het ziekenhuis moest worden opgenomen. "Nee", zei de 78-jarige Oostenrijker, "Hij heeft niets verkeerd gedaan." Maar volgens Hamilton’s baas Toto Wolff, kan je de zevenvoudig wereldkampioen de situatie niet kwalijk nemen. "Je kunt aan de opmerkingen - vooral de coureurs - zien dat het niet erg duidelijk is", vertelde hij aan n-tv. “Het is waarschijnlijk een 50-50 situatie. "Leclerc en Alonso geven bijvoorbeeld Verstappen de schuld", zei de Mercedes-baas. “Maar ik wil eigenlijk helemaal niet de schuld geven. Wat er tussen hen gebeurde, was gewoon racen op het scherpst van de snede.”


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS