Formule 1

Verstappen ongelukkig met balans RB16 in kwalificatie: "We zijn nog nooit de snelste geweest in één ronde op dit circuit"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 juli 2020 06:05

SPIELBERG - Max Verstappen zegt niet helemaal tevreden te zijn met de balans van zijn RB16 tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk. Daarin reed hij de derde snelste tijd, achter de dominante Mercedessen van Valtteri Bottas (P1) en Lewis Hamilton.

Max Verstappen Red Bull Racing Grand Prix Oostenrijk


De Nederlandse coureur van Red Bull Racing gaat de race van zondag op de Red Bull Ring in één van de favorieten voor de overwinning, nadat hij er zowel in 2018 als in 2019 een gedenkwaardige overwinning boekte. Zijn poging om de race voor het derde jaar op rij te winnen lijkt een fikse opgave te worden aangezien Mercedes een halve seconde voorsprong heeft op Verstappen.

Na afloop van de sessie legde Verstappen uit dat hij zich niet helemaal op zijn gemak voelde in de auto: "Ik was niet helemaal tevreden met de balans. Sommige bochten waren goed, andere niet, dus dan kan het gat iets groter zijn, maar toch denk ik dat een halve seconde een behoorlijk gat is. Wat kun je er over zeggen? We moeten gewoon harder werken en proberen dat te dichten."

"We zijn nog nooit de snelste geweest in één ronde op dit circuit en hopelijk zijn we in de race wel snel genoeg."

Verstappen is de enige coureur in de top tien die de race start op de medium compound, nadat hij tijdens Q2 van de kwalificatie op de alternatieve compound had beëindigd. Het dwingt Mercedes om de Nederlander in de gaten te houden. Verstappen zei dat hij blij was dat hij een 1:04.000 had kunnen doen om in de top tien van Q2 te finishen.

Hij bevestigde ook dat hij de enige Red Bull-coureur was die de updates van het team naar Oostenrijk heeft gebracht, met Alex Albon die oudere onderdelen zoals de voorvleugel op de auto heeft.

Met een moeilijke race voor de boeg zegt Verstappen dat het enige wat hij echt kan doen, is zijn best doen: "Ik denk dat de tijd het zal leren en dat we daar tijdens de race achter zullen komen. Ik ga gewoon mijn best doen en kijken hoe de banden het houden, en dan zien we wel."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS