Formule 1

Verstappen moest Honda-motorvermogen terugschroeven tijdens GP van Bahrein

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 april 2021 04:10 • Print artikel

Max Verstappen blijkt tijdens de Grand Prix van Bahrein met een stuk minder vermogen te hebben moeten rijden dan verwacht, omdat de Honda-motor moest worden teruggeschroefd.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Na de wintertest en de vrije trainingen leek Red Bull Racing het te kloppen team in Bahrein en in de kwalificatie liet Max Verstappen dat zien. De Nederlander liet Lewis Hamilton met maar liefst vier tienden van een seconde achter zich en startte vanaf poleposition.

Vanaf dat moment leek het een makkie te worden voor Verstappen, maar dat was zeker niet het geval. Door een alternatieve strategie lag Hamilton plots voor en moest Verstappen de achtervolging inzetten. Volgens Red Bull-teamadviseur Helmut Marko had de Nederlander daarvoor heel wat minder vermogen tot zijn beschikking.

"We moesten het vermogen van de Honda-motor terugschroeven, vanwege problemen met de temperatuur", vertelde de Red Bull Racing-adviseur aan Motorsport-Total.com. Ondanks de problemen wist Verstappen de wereldkampioen in te halen, maar na de off-track-actie zag hij de overwinning van zich afglijden.

De problemen met de Honda-motor leidden bij Red Bull direct tot zorgen voor de komende races en de betrouwbaarheid van de motor. Volgens Marko is daar alleen geen reden voor. "De problemen die we hadden hebben vooral te maken met de software. Niets in de hardware, dus dat zijn dingen die we met een paar aanpassingen kunnen oplossen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS