Formule 1

Verstappen houdt de moed erin: "In ieder geval op het podium"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 augustus 2020 13:07 • Print artikel

SILVERSTONE - Mercedes heeft misschien wel één van haar snelste auto's ooit gebouwd. Maar dat kan niet betekenen dat Red Bull zo ver achter het Duitse team staat. Zeker niet toen Red Bull verkondigde dat het de 'beste winter ooit' had gehad.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Mercedes heeft misschien ook wat geluk gehad dat de temperaturen het afgelopen weekeinde laag bleven. Mercedes heeft aangegeven dat het vaker moeite heeft om verschillende onderdelen van de auto af te koelen.

Ondanks dat hij dit weekeinde hogere temperaturen verwacht, is Max Verstappen, als beste concurrent van Mercedes, niet erg optimistisch: "Mercedes is te ver vooruit. Je gaat die hele seconde in de kwalificatie niet goedmaken dankzij de hogere temperaturen en ook die halve seconde per ronde in de race ga je niet goedmaken", zei Verstappen tegen Motorsport.com.

Ondanks de teleurstellende gang van zaken is de Nederlander nog steeds positief over het verloop van het komende weekeinde: "Ik ben zeer gemotiveerd om het dit weekend zo goed mogelijk te doen. Ik zal in ieder geval proberen om het podium te halen. We zullen zien wat er nog meer mogelijk is."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS