Formule 1

"Verstappen heeft een manier gevonden om de mogelijkheden van de RB16 opnieuw te overtreffen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 september 2020 05:29 • Print artikel

Max Verstappen eindigde zondag als tweede tijdens de Grand Prix van Rusland, een uitstekend resultaat. Niet alleen voor zichzelf na twee uitvalbeurten in Italië, maar ook voor het team dat nog nooit echt dicht bij het podium is geweest in Sochi. Dit komt vooral omdat de baan nooit echt geschikt was voor de auto van Red Bull, wat wederom de capaciteiten van de Nederlander aantoont.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Terugkijkend op Formule 1.com schrijft Lawrence Barretto dat Verstappen bijna niets verkeerd heeft gedaan in Rusland. "Als iemand zich afvraagt waarom Max Verstappen als toekomstig kampioen wordt genoemd, zal de Grand Prix van Rusland van 2020 tot een lange lijst van voorbeelden behoren om die bewering te staven." Dit is gebaseerd op het feit dat Red Bull nooit eerder op het podium stond in het grootste land ter wereld.

Barretto: "Hun auto is gewoon niet geschikt voor het circuit." Het is niet zo dat de auto in Rusland ineens goed was, het resultaat was meer te danken aan Verstappen die boven zijn materiaal uitsteeg. Dat wordt duidelijk door het verschil met Alexander Albon, die tiende werd op bijna één ronde achterstand op Verstappen.

"Verstappen heeft een manier gevonden om de mogelijkheden van de RB16 opnieuw te overtreffen, eerst een briljante tweede kwalificatie - met een marge van 1.1s op teamgenoot Alex Albon - en dan een sublieme P2 in de race. Briljant."Wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formule 1 of auto- en motorsport? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS