Formule 1

'Verstappen had minder downforce dan Schumacher'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 3 augustus 2021 05:34 • Print artikel

BOEDAPEST - De RB16B van Max Verstappen had minder downforce dan Mick Schumacher in de Haas na zijn drama in ronde één tijdens de Grand Prix van Hongarije. Voor het tweede opeenvolgende raceweekend werd Verstappen uitgeschakeld door een Mercedes, deze keer was het Valtteri Bottas.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Op een natte Hungaroring kwam de Fin bij de start vast te zitten en probeerde hij in de eerste bocht zijn posities terug te winnen. Hij remde verkeerd, reed Lando Norris van achteren aan en duwde de McLaren tegen de Red Bull van Verstappen. De RB16B liep zware schade op, waarvan Red Bull een deel kon vervangen tijdens de rodevlagsituatie, maar een groot deel van de auto moest worden afgeplakt.

Terug in de race, maar ver buiten de punten, moest Verstappen het opnemen tegen de Haas van Schumacher. De Duitser hield een aantal ronden stand voordat Verstappen hem eindelijk inhaalde. Helaas voor de Nederlander kon hij zich slechts terugvechten naar de negende plaats, na de diskwalificatie van Sebastian Vettel van Aston Martin. "De hele rechterkant van de bargeboard ontbrak", vertelde Horner aan Sky F1. "Hij had waarschijnlijk minder downforce dan Mick Schumacher, dus dat zegt nogal wat. Ik denk dat het team er goed aan heeft gedaan om die auto weer naar buiten te krijgen. Ze hebben de snelste stop ooit gemaakt (1.8 seconden, red.), Max heeft gevochten voor dat ene punt en dat kan van vitaal belang zijn aan het eind van het jaar."

Terwijl Verstappen op P10 finishte (Vettel was toen nog niet gediskwalificeerd), herstelde Hamilton zich van een vreemde herstart, waarbij hij als enige coureur niet voor slicks pitte, om als derde te finishen en uiteindelijk als tweede te worden geclassificeerd.

Het resultaat bezorgde Mercedes de leiding in beide kampioenschappen. Horner zegt dat hij het team daar niet onder zal laten lijden. "Het zijn duidelijk een paar moeilijke weken geweest, maar dingen kunnen snel veranderen, zoals je net hebt gezien."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS