Formule 1

Verstappen en Antonelli? Helmut Marko ontkent niet dat het een mogelijkheid is... voor Mercedes

Uitgegeven door Bas Kaligis • 20 juni 2024 05:02

Helmut Marko sluit niet uit dat Max Verstappen en Kimi Antonelli teamgenoten worden, maar niet bij Red Bull omdat de junior een 'absolute Mercedes-man' is.

Helmut Marko en Max Verstappen F1


Antonelli doet dit jaar mee aan het Formule 2-kampioenschap met Prema en het lijkt erop dat het slechts een kwestie van tijd is voordat hij de Formule 1-grid betreedt. Het zou zelfs nog dit seizoen kunnen gebeuren, nadat de FIA de leeftijdsgrens voor de 17-jarige Italiaan voor hem heeft opgeheven.

Eťn team, eigenlijk twee, waar Antonelli zeker niet terechtkan, zijn Red Bull en hun juniorteam RB. Hoewel laatstgenoemde nog een stoeltje vrij heeft voor volgend seizoen en Red Bull zelfs zijn eigen coureurs zou kunnen verschuiven om plaats te maken voor de Italiaan naast Verstappen, zei motorsportadviseur Marko dat dat geen optie is. "Antonelli is een absolute Mercedes-man, daar hoeven we niet over na te denken", vertelde hij aan OE24.

Maar dat betekent niet dat Antonelli en Verstappen de komende jaren geen teamgenoten zullen zijn, nu ze allebei gelinkt zijn aan Mercedes. Volgens voormalig F1-coureur Ralf Schumacher zou George Russells stoeltje 'in gevaar kunnen komen' als Verstappen besluit Red Bull te verlaten.

Hij verklaarde tegenover Sky Germany: "Ik kan me voorstellen dat er een stoeltje voor hem is bij Mercedes. Dan zou het weleens slecht kunnen aflopen voor George Russell. Hij is - of was - een supertalent, maar hij maakt ook veel fouten."

"Als er dan een wereldkampioen op de markt komt, kan ik me voorstellen dat de baan van George Russell ook in gevaar kan komen." Gevraagd naar dat gerucht, veranderde Marko snel van onderwerp: "Dat is nog zo ver weg."

Is Max Verstappen nog steeds in de race voor een stoeltje bij Red Bull?

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS