Formule 1

Verstappen: "Toto Wolff zegt dat Red Bull de betere auto heeft en Christian Horner zegt dat Mercedes de beste is"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 april 2021 05:16 • Print artikel

Jos Verstappen was jarenlang de stuwende kracht achter de loopbaan van zijn zoon Max. Vanaf de kartsport tot aan de Formule 1. Inmiddels heeft Red Bull Racing zich ontfermt over Max en hoeft Jos ook minder richting de Grands Prix. Er staat dit jaar een recordaantal van 23 Grands Prix op de kalender. “Ik heb natuurlijk een privéleven, dus ik kan niet overal bij zijn”, legt Jos Verstappen uit op Instagram live in gesprek met Jack van Gelder. “Ik heb nu een mooi gezin, dus dat wil ik ook niet meer. Ik ga er wel heen als ik erbij moet zijn, het is een belangrijk jaar en het ziet er goed uit.”

Max Verstappen F1

Verstappen senior vindt het thuis compleet anders dan er live bij te zijn: “Ik denk als ik thuis ben, want dan krijg je niet alles mee. Ik vergeet nooit het moment toen Max in Budapest in 2020 in de opwarmronde tegen de bandenstapels reed. Ik belde iedereen van Red Bull Racing om te vragen of het goed kwam. Op zo’n moment heb ik net zoveel informatie als ieder ander. Gelukkig appte de teammanager toen dat het allemaal zou gaan lukken en goed zou komen.”

Ook nu Max echt meedoet in de strijd om de WK-titel vindt Jos dat erg spannend. “Dat geeft rust maar aan de andere kant ook heel veel spanning. Het is ontzettend spannend. Ik denk dat Red Bull en Mercedes ontzettend aan elkaar gewaagd zijn", zei Jos Verstappen. "Toto Wolff zegt dat Red Bull de betere auto heeft en Christian Horner zegt dat Mercedes de beste is, maar ik denk dat het ergens in het midden ligt en per circuit de favoriet verschilt, net wat beter bij de auto past. Dat geeft ook extra druk.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS