Formule 1

Verschil tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton: "Het feit dat hij faalde..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 november 2020 11:30 • Print artikel

Max Verstappen domineerde de vrije trainingen en eerste twee kwalificatiesessies van de Grand Prix van Turkije. De Nederlander zag vervolgens zijn weekend in duigen vallen. Lance Stroll snoepte de pole position van hem af en de Red Bull-coureur kwam slecht weg bij de start. Een spin achter Sergio Perez werd het dieptepunt en een goede klassering glipte de Limburger door de vingers.

Max Verstappen


"Hij wist dat hij Perez moest passeren als er een kans was, maar hij nam een beetje te veel risico", aldus analist Jolyon Palmer in zijn column voor de officiŽle website van de Formule 1. "Het was het soort risico dat Hamilton in zijn jongere jaren bij McLaren ook hij heeft genomen, maar nu profiteert hij van zijn ervaring. Als Verstappen wat voorzichtiger was geweest, had hij Perez vanzelf wel ingehaald."

Toch is de Brit er niet van overtuigd dat de Nederlander dan de overwinning in Turkije had binnengehaald. "Zelfs zonder spin was het mogelijk dat Verstappen niet in staat was geweest om de overwinning binnen te halen. Perez en Hamilton gingen erg goed met hun banden om. Hoewel, Turkije was een fantastische kans voor Max om weer te winnen en het feit dat hij faalde, zorgt ervoor dat de coureur en het team gefrustreerd achter bleven."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS