Formule 1

Verschil bij Ferrari in prestatieniveau op zaterdag en zondag verbijstert Racing Point: “Er lijkt meer te zijn dan…”

Uitgegeven door Peter Vader • 19 oktober 2020 07:24 • Print artikel

Racing Point heeft onthuld dat ze versteld staan van het verschil in prestaties van Ferrari, veroorzaakt door de hoeveelheid brandstof aan boord van de auto. De Grand Prix van de Eifel op de Nürburgring toonde aan dat Charles Leclerc veel competitiever bleek te zijn in de kwalificatie, met een lage hoeveelheid brandstof, dan in races waarin de tank vol was. "We hebben sinds het begin van het jaar vaak gezien dat we met weinig brandstof het meeste uit de auto halen tijdens de kwalificatie, maar elke keer dat we veel brandstof in de auto stoppen, zijn we aan het worstelen", aldus Leclerc.

Racing_Point_voor_Ferrari_Silverstone_2020

Niet volhouden
Leclerc kwalificeerde zich als vijfde voor de Toscaanse Grand Prix in Mugello en als vierde in de Eifel Grand Prix op de Nürburgring, maar was niet in staat om dat prestatieniveau vol te houden tijdens de race, aangezien hij respectievelijk achtste en zevende eindigde. Voor Racing Point is het een relevante kwestie, aangezien ze dit seizoen boven Ferrari zijn gestegen in het WK voor constructeurs, ze staan op dit moment op de derde plaats, met 40 punten voorsprong op de Scuderia.

Halve seconde achter
"Er is zeker iets om naar te kijken in de manier waarop andere teams het tempo lijken te kunnen vinden in de kwalificatie op een zaterdagmiddag die wij niet lijken te hebben", zei Andy Green, technisch directeur van Racing Point, geciteerd door Motorsport Week. “Een goed voorbeeld daarvan is Ferrari. Ik weet niet waar ze op zaterdagmiddag hun tempo vandaan halen. Maar op zondag rijden ze ruim een halve seconde achter ons, wat heel vreemd is. Het is iets waar we zeker naar kijken en ik denk dat het waar is. Op zaterdagmiddag zal het veld sowieso altijd veel dichter bij elkaar zijn, alleen al vanwege de manier waarop de kwalificaties op zaterdag worden gehouden. Maar het lijkt erop dat we op zondag vooruitgang boeken."

Er is meer...
Green voegde eraan toe dat Pirelli's notoir grillige rubber ook invloed heeft op het potentieel van zijn team, maar gelooft dat Racing Point ook "iets anders mist" in races die nog niet onder de knie zijn. "Het is gewoon de manier waarop je de banden gebruikt", zei hij. "Ik denk dat dat is waar we ons op moeten focussen, dat we op zondag het beste uit onze banden halen en niet maar wat uitproberen om een goede balans te krijgen voor een zaterdagmiddag. Als dat evenwicht op zaterdagmiddag niet klopt, dan zullen we er niet krampachtig op jagen ten koste van onze zondag. Ik weet zeker dat andere teams hetzelfde doen, maar er lijkt meer te zijn dan dat. We missen iets anders op zondag en dat is iets waar we nu naar zullen kijken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS