DTM

Verrassing bij de DTM-kick-off: Swiss Ellis snelste van de dag; gelijkspel tussen Sophia Flörsch en Esmee Hawkey

Uitgegeven door Peter Vader • 19 juni 2021 05:00

MONZA - DTM rookie Philip Ellis zet het eerste uitroepteken op de DTM-opener in Monza. De Zwitser in de Mercedes-AMG van team WINWARD verraste in de vrije training op het hogesnelheidscircuit in Italië met de beste tijd van de dag van 1:47.617 minuten. DTM-repatriant Maximilian Götz (GER/1:47.624) volgde op de voet in de Mercedes-AMG van team HRT. Bij Ferrari's DTM-debuut eindigden Red Bull-coureurs Alex Albon (THA/1:47.670) en Liam Lawson (NZL/1:47.670) als derde en vierde op de thuisbaan. De best geplaatste DTM-veteraan, regerend runner-up Nico Müller (SUI) in de Audi van Team Rosberg, eindigde als vijfde met een tijd van 1:47.688.

Philip Ellis Mercedes-AMG team WINWARD
Philip Ellis zet het eerste uitroepteken op de DTM-opener in Monza met zijn Mercedes-AMG van team WINWARD

Slechts 0.064 seconden scheidde de vier best geplaatste in de eerste vrije training over 45 minuten. Snelste was Maximilian Götz, gevolgd door Alex Albon en Liam Lawson en Nico Müller. Een Mercedes-coureur stond ook vooraan in de tweede vrije training: Philip Ellis wist een tijd van 1:47.617 minuten te rijden en was de enige coureur die Götz's beste tijd uit de eerste ronde met slechts zeven duizendsten van een seconde in de middag versloeg. Nico Müller vervolledigde de Zwitserse dubbele voorsprong in de tweede oefensessie, voor zijn merkcollega Kelvin van der Linde (RSA/Audi/ABT Sportsline). De eerste Indiër in de DTM, Arjun Maini (Mercedes-AMG/Team GetSpeed), trok de aandacht met de vierde beste tijd, maar veroorzaakte ook een incident: in de pitstraat verloor hij het rechterachterwiel van zijn Mercedes. Achter de Indiër volgden de twee BMW-coureurs Marco Wittmann (GER/Walkenhorst) en Sheldon van der Linde (RSA/ROWE Racing) en de 19-jarige Belg Esteban Muth (Lamborghini/T3 Motorsport).

Maximilian_GYtz_GER_Mercedes-AMG_Team_HRT
Maximilian Götz (GER) Mercedes-AMG Team HRT

"Een goed begin. Het is moeilijk om de omstandigheden te beoordelen omdat niet iedereen met nieuwe banden heeft gereden. Ik was erg tevreden over mijn auto, de balans is goed", zei Philip Ellis na afloop van de training. Het duel tussen de twee DTM-coureurs eindigde in een gelijkspel op de eerste dag in Monza: In de eerste vrije training stond Sophia Flörsch in de Audi (ABT Sportsline) aan de leiding, in de tweede de Britse Esmee Hawkey in de Lamborghini (T3 Motorsport).

Esmee_Hawkey_GBR_Lamborghini_T3_Motorsport
Esmee Hawkey (GBR) Lamborghini T3 Motorsport

Esmee Hawkey: "In het diepe gegooid"

Tijdens de traditionele persconferentie op vrijdag beantwoordden Sophia Flörsch (GER/Audi/ABT Sportsline), Esmee Hawkey (GBR/Lamborghini/T3 Motorsport), Alex Albon (THA/Ferrari/AlphaTauri AF Corse) en Lucas Auer (AUT/Mercedes-AMG/Team WINWARD) de vragen van de journalisten, zowel virtueel als in het perscentrum van Monza. Hoewel Flörsch, Auer en Albon al voor de microfoon en camera zijn verschenen na de DTM-testritten, is het Monza-weekend Hawkey's eerste optreden in de DTM. "Ik ben echt in het diepe gegooid, maar ik ben blij dat ik hier kan rijden", aldus de Brit. Sophia Flörsch deelde de vreugde: "Het is geweldig dat het nu begint, ik kan niet wachten."

Alex_Albon_THA_Ferrari_AlphaTauri_AF_Corse
Alex Albon (THA) Ferrari AlphaTauri AF Corse

Alex Albon zal ook zijn DTM-racedebuut maken in Monza, met prominente ondersteuning van Ferrari GT-coureur Alessandro Pier Guidi. "Hij reed een paar dagen geleden met mijn auto in Monza en is een grote hulp voor mij. Bijna niemand kent de Ferrari beter dan hij", legt Albon uit. Lucas Auer zette geen getijde ronde neer in de eerste vrije training. "We hebben onlangs getest bij Monza en een zeer goede set-up bereikt, dus we hebben de eerste training niet gedaan. We zullen zaterdag zien hoe de echte situatie is."

Op zaterdag start de eerste DTM-race van het seizoen om 13:30 uur (live op SAT.1 vanaf 13:00 uur), de eerste race van de DTM Trophy om 15:10 uur (live op Sport1 vanaf 15:00 uur).


Liam_Lawson_NZL_Ferrari_Red_Bill_AF_Corse
Liam Lawson (NZL) Ferrari Red Bull AF Corse

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS