DTM

Verrassende snelste tijd van Arjun Maini op de Lausitzring; opmerkelijke P2 voor Stephane Kox in DTM Trophy

Uitgegeven door Peter Vader • 6 mei 2021 14:38 • Print artikel

MüNCHEN / SCHIPKAU - Arjun Maini zorgde voor een kleine verrassing op de derde dag van de officiële testritten van de DTM op de DEKRA Lausitzring. De Indiër zette de beste tijd neer met 1:43.228 minuten in de ochtend, in zijn Mercedes-AMG GT3 van het Mercedes-AMG Team GetSpeed op de Nürburgring. De op één na snelste (1:43.234) was de 19-jarige Red Bull-coureur Liam Lawson (NZL) in de Ferrari 488 GT3, voor Maximilian Götz (GER, 1:43.345), die dinsdag en woensdag de beste tijd van de dag had gemarkeerd in de Mercedes-AMG van het Mercedes-AMG Team HRT.

Snelste_in_DTM-test_op_donderdagochtend_de_Indiase_Arjun_Maini_Mercedes-AMG_GT3_Team_GetSpeed
Snelste in DTM test op donderdagochtend: de Indiase Arjun Maini met de Mercedes-AMG GT3 van Team GetSpeed

Vincent Abril (MON, HRT-Mercedes-AMG) en Kelvin van der Linde (RSA, ABT-Audi) stonden op de vierde en vijfde plaats in de top vijf, onder niet-continue droge weersomstandigheden op de 4.570 km lange Lausitzring. De meest ijverige coureur in de ochtend was de Amerikaan Dev Gore in team Rosberg's Audi R8 LMS, die 35 ronden aflegde, twee ronden meer dan Van der Linde.

"We hebben een goede leercurve", zei Arjun Maini na zijn beste ochtend. "Mijn team GetSpeed past onze Mercedes-AMG steeds meer aan mijn rijstijl aan, wat me veel helpt. We zijn gefocust op ons programma. We zullen zien waar we echt staan bij de seizoensaftrap in Monza."

Stephane_Kox_DTM_Trophy_Lausitzring_Ring_Racing_Toyota_GR_Supra GT
Stéphane Kox, verrassend snel met de Toyota GR Supra GT in de DTM Trophy: P2!

P2 voor Stéphane Kox!
In de junior DTM Trophy-serie was de Zwitser Lucas Mauron donderdagochtend de snelste in de Audi R8 LMS van Heide-Motorsport in 1:54.156 minuten. De Nederlandse Stéphane Kox (1:54.311) eindigde op een opmerkelijke tweede plaats in de Toyota GR Supra GT van Ring-Racing, gevolgd door Finn Matias Salonen in de CVPG-Mercedes-AMG (1:54.772).

De driedaagse officiële testritten van DTM en de DTM Trophy op de DEKRA Lausitzring eindigen donderdagavond. Het nieuwe DTM-seizoen 2021 begint van 18 tot 20 juni op het legendarische circuit van Monza in Italië.

null
De fraaie Toyota GR Supra GT waarmee Ring Racing in de DTM Trophy deelneemt, bestemd voor Nico Verdonck en Stéphane Kox

Uitslag DTM Trophy Testdagen Lausitzring, donderdagochtend 6 mei 2021:Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS