Formule 1

Verrassende leider Carlos Sainz: "Het was best makkelijk om de Mercedessen in te halen"

Uitgegeven door Bart • 25 oktober 2020 19:53 • Print artikel

De openingsfase van de Portugese Grand Prix was ongekend. Er vielen een paar druppels en omdat bijna geen enkele coureur de banden op temperatuur had, was het glibberen en glijden op de baan die sowieso glad was door het nieuwe asfalt. Een enkeling had het juist wel goed voor elkaar en zo kon het gebeuren dat Carlos Sainz kortstondig de leiding kon pakken en dat Kimi Raikkonen van P16 in één ronde opklom naar P6.

Carlos Sainz


De Spanjaard kon zijn ogen nauwelijks geloven, maar genoot van het feit dat hij aan de leiding lag. "Het was eigenlijk best makkelijk om die Mercedessen in te halen", aldus Sainz voor de camera van Sky Sports F1. "Het was geen zware strijd of iets dergelijks. Ik kon ze gewoon voorbij rijden zoals zij dat altijd bij ons doen."

Sainz denkt dat de sleutel tot zijn acties zat in het gegeven dat hij de banden wel op temperatuur kreeg in de opwarmronde. "Ik heb veel nadruk gelegd op de opwarmronde om de banden op temperatuur te krijgen. Er waren een paar auto's om me heen die op mediums startten en een paar op softs. Die extra paar graden in de zachte banden hebben het verschil gemaakt en mij die goede openingsfase opgeleverd."

Bijna ramde Sainz de auto van Hamilton van de baan. "Hij remde zo vroeg dat ik verrast werd. Gelukkig kon ik hem aan de buitenkant voorbij. Daarna zag ik Valtteri en omdat het gestopt was met regenen, dacht ik dat hij de snelheid wel zou vinden. Maar dat gebeurde niet, Valtteri mistte zijn apex en ook hem kon ik simpel inhalen."

De leidende positie kon Sainz echter niet lang volhouden. "We hebben het de laatste weken moeilijk in de koudere omstandigheden. Dan hebben we in de middel-snelle bochten vaak last van onderstuur, waardoor de linker voorband het zwaar te verduren krijgt. Dat gaan we proberen op te lossen. Normaal gesproken hadden we hier vierde of vijfde kunnen worden." Sainz eindigde de race op de zesde plaats.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS