Rally

Verbazingwekkende overwinning van Sebastien Loeb in de Rally Monte Carlo + VIDEO

Uitgegeven door Peter Vader • 23 januari 2022 16:06

Sebastien Loeb schrijft een ongelooflijke nieuwe pagina in de geschiedenis van de autosport, zegevierde op een gedurfde manier in de Monte Carlo Rally van 2022 en nam zijn 80ste overwinning in het WRC Wereldkampioenschap mee naar huis. Het rallyfenomeen uit de Elzas, die over iets meer dan een maand 48 wordt, wordt zo de oudste Monte-winnaar van elk tijdperk dat het topevenement verreden wordt. Loeb keert na bijna vier jaar na zijn laatste deelname terug naar de hoogste trede van het podium.

Rally Monte Carlo 2022 Sebastien Loeb winnaar actie 1

De negenvoudig wereldkampioen evenaarde ook het record voor algemene overwinningen in het Monegaskische evenement. Hij versloeg zijn landgenoot Sebastien Ogier en ontnam hem zijn negende succes op de wegen van het Prinsdom aan het einde van een legendarisch duel.

Sebastian Loeb (Ford M-Sport), die aan het begin van de laatste dag op de tweede plaats 21 seconden achter zijn rivaal arriveerde, keerde de situatie om dankzij de lekke band die Ogier (Toyota) opliep in het midden van de voorlaatste klassementsproef van de rally (La Penne Collongues 2 een proef van 19,37 kilometer), door terug te keren naar de top van het algemeen klassement van het evenement met een marge van 9,5 sec op de achtvoudig wereldkampioen, voor de beslissende Power Stage.

Sebastien_Loeb_Isabelle_Galmiche_Monte_Carlo_2022_winnaars

Het duo Loeb-Galmiche zou, ook zonder Ogiers straf, de Rally van Monte Carlo nog met een halve seconde gewonnen hebben. De derde plaats was voor de Ier Craig Breen (Ford M-Sport), die zich beperkte tot het naar de finish brengen van zijn auto zonder grote risico's te nemen en om zijn het podium te verdedigen tegen de Finse Kalle Rovanpera. Het jonge Finse talent van Toyota won de Power Stage (en 5 extra punten in het Wereldkampioenschap) met 8 tienden op de Brit Elfyn Evans en 1sec7 op de Belg Thierry Neuville, de laatste twee waren de grote teleurstellingen in deze eerste etappe van het WRC-seizoen 2022.

PROVISIONAL FINAL CLASSIFICATION, RALLYE MONTE-CARLO

1 Sébastien Loeb/Isabelle Galmiche (Ford Puma Rally1) 3h00m32.8s
2 Sébastien Ogier/Benjamin Veillas (Toyota GR YARIS Rally1) +10.5s
3 Craig Breen/Paul Nagle (Ford Puma Rally1) +1m39.8s
4 Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Toyota GR YARIS Rally1) +2m16.2s
5 Gus Greensmith/Jonas Andersson (Ford Puma Rally1) +6m33.4s
6 Thierry Neuville/Martijn Wydaeghe (Hyundai i20 N Rally1) +7m42.6s
7 Andreas Mikkelsen/Torstein Eriksen (Škoda Fabia Rally2 evo) +11m33.8s
8 Takamoto Katsuta/Aaron Johnston (Toyota GR YARIS Rally1) +12m24.7s
9 Erik Cais/Petr Těšínský (Ford Fiesta Rally2) +12m29.2s
10 Nikolay Gryazin/Konstantin Aleksandrov (Škoda Fabia Rally2 evo) +13m41.3s


Kijk ruim 2 minuten naar de video van Turbo2'Rallye met een samenvatting van de legendarische Monte Carlo 2022-overwinning van Sebastien Loeb:



Rally Monte Carlo 2022 Sebastien Loeb winnaar actie 2

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS