Formule 1

Verbazing hoe Max Verstappen het flikt: "Max heeft een fantastisch gevoel voor de banden! Ongelooflijk!"

Red Bull-teambaas Christian Horner zag op het circuit van Silverstone onverwacht Max Verstappen de overwinning binnenhalen tijdens de Grand Prix ter ere van het 70-jarig bestaan van de Formule 1. Het was niet alleen hoe makkelijk de Nederlander zijn banden kon sparen, maar ook hoeveel snelheid de Red Bull had, wat de Brit het meeste verbaasde.


"Max heeft een fantastisch gevoel voor deze banden en we hebben in verscheidene gevallen gezien dat hij in staat is om deze banden ongelofelijk goed te managen", liet Horner na de tweede Grand Prix op Silverstone weten op de officiële website van de F1. "We weten dat als je vlak achter een auto rijd, dat je de banden gaat beschadigen. We weten dat Mercedes naar de pits ging, omdat ze op de zachtere band stonden, dus wilden we profiteren."

"Max had erg veel vertrouwen en beschermde de banden in de hoge snelheidsbochten en was goed gepositioneerd toen de Mercedessen de pits ingingen. Hij had helemaal gelijk en Max managede dat ongelofelijk goed. Hetzelfde gold op de medium banden en opnieuw aan het einde van de race, toen hij de snelheid had, voor het geval Lewis echt agressief terug naar hem begon te komen op de hardere band."

De teambaas was vooral blij met de prestatie van de Red Bull RB16, die toch op momenten een bedreiging voor de Mercedes kan zijn. De Brit was ook tevreden over het presteren van Albon. "Het was een ongelofelijke prestatie, ik bedoel, de snelheid in de race was ver boven verwachting", aldus de Red Bull-teambaas. "We begonnen op een soort van omgekeerde strategie, Max was aan het begin van de race gewoon aan het chillen. De snelheid in de auto, het was gewoon makkelijk, zelfs nadat Mercedes de pits in was geweest en op de hardere band in staat was om weg te trekken. Op dat moment dacht je: het spelletje is echt aan de gang."