Formule 1

Vele 100 miljoenen! Red Bull vreest: "Dat is op sommige gebieden pijnlijk geweest, maar...'

Uitgegeven door Wim Boekel • 4 juni 2020 07:02 • Print artikel

Ondanks dat Christian Horner gelooft dat de Formule 1 sterker wordt door het budgetplafond, vreest de Red Bull-teambaas dat de Formule 1 een ‘wereldkampioenschap boekhouden’ wordt. Vorige maand werd het budgetplafond ingesteld op 145 miljoen dollar, wat lager is dan de oorspronkelijke 175 miljoen dollar. In de komende twee seizoen gaat het budget zelfs nog verder zakken naar 135 miljoen dollar.

F1 2020 Christian Horner


"Ik denk dat er veel werk te doen is, er is veel ruimte gegeven door de grote drie teams en we hebben het proces ondersteund”, aldus Horner tegen het Engelse Autosport. “We hebben voor het belang van de sport een pragmatische blik genomen. Dat is op sommige gebieden pijnlijk geweest, maar ik denk dat de Formule 1 in zijn algemeenheid sterker wordt met deze regels, hoewel er nog wat details afgerond moeten worden.”

Toch gaat het lastig worden om de bestedingen binnen het budget te bewaken. “Het zijn gedetailleerde dingen, zoals de wisselkoers fluctuaties”, aldus de Red Bull-teambaas van Max Verstappen. “Het zijn gecompliceerde regels en het is niet te voorkomen dat er wat dingen zijn waarover niet is nagedacht in dit vroege stadium. Regels die als eerste bepaald zijn, hebben verduidelijking nodig. We moeten op het toezichthoudend orgaan vertrouwen. Er zijn regels waarvoor je je aanmeldt en dat is waar we ons aan zullen houden. Het is niet te voorkomen dat het gecompliceerd is en dat er wat lastige structuren zijn, er zijn teams binnen organisaties en automobielfabrikanten. We moeten zwaar vertrouwen op de FIA om zeker te stellen dat het eerlijk wordt bewaakt.”

De Brit is dan ook niet bang voor het plafond, maar de snelheid van de invoer en klachten van andere teams, die een rol in het kampioenschap van de Formule 1 kunnen gaan spelen. “Ik denk dat dat helaas niet te voorkomen is”, voegt Horner daar aan toe. “En dus hoop ik gewoon dat we niet eindigen in een wereldkampioenschap boekhouden, in plaats van degene die op het circuit wordt uitgevochten.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS