Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Veertien Nederlanders onderweg tijdens de 52e editie van de ADAC Ravenol 24h Nürburgring 2024 + DEELNEMERSLIJST

Uitgegeven door Peter Vader • 29 mei 2024 16:10

Tijdens de 52e editie van de ADAC RAVENOL 24h Nürburgring 2024 zal het grootste deelnemersveld uit de internationale autosport strijden op het langste circuit ter wereld. Er zullen 130 auto's deelnemen, waaronder ruim twintig GT3's. Naast de Duitse premiumfabrikanten Audi, BMW, Mercedes-AMG en Porsche nemen ook Lamborghini, Aston Martin en een SCG 004c van het Glickenhaus-team deel. En natuurlijk niet te vergeten: de Ferrari 296 GT3 van de winnaar van vorig jaar van Frikadelli Racing, die na het succes van vorig jaar met startnummer 1 op de overvolle grid zal verschijnen. Van Nederlandse zijde zijn er veertien deelnemers aangemeld.

Tom_Coronel_Porsche_911_gt3_nurburgringTom Coronel, Paul Meijer en Jan Jaap van Roon rijden met een Cup-Porsche van Max Kruse Racing, aangevuld met Tiago Monteiro

Robin Frijns is de enige Nederlander in de SP9-Pro-categorie uitkomt. Hij vormt een ijzersterke rijderscombinatie met Sheldon Vanderlinde, Dries Vanthoor en Augusto Farfus. Hun weapon-of-choice is een BMW M4 GT3 van Rowe Racing. Het viertal zou een potentiele raewinnaar kunnen zijn. Indy Dontje verschijnt in de ProAm klasse met de Nr24-Lionspeed GP-Porsche. Andere Porsches met Nederlanders aan boord zijn in de SPX-Pro-Am-klasse te vinden bij Hankook Competition met Récardo Bruins. Marco van Ramshorst rijdt in de Cup 2-Pro-Am-klasse voor het Duitse RPM Racing, Morris Schuring stapt in de Cup 2-Pro bij Black Falcon in en de veelbelovende combinatie Tom Coronel, Paul Meijer en Jan Jaap van Roon rijden met een Cup-Porsche van Max Kruse Racing, aangevuld met Tiago Monteiro. Porsche-topper Larry ten Voorde verschijnt aan de start met een Cup-Porsche van Scherer Sport PHX in de Pro-klasse, samen met onder andere de ervaren Dylan Pereira.

Traditiegetrouw zien we Carlo van Dam met zijn Subaru weer aan de start staan, hij komt uit in de SPT-klasse. 24-uurs-specialist Jeroen Bleekemolen gaat met een BMW M4 GT4 van de Brit Peter Cate deelnemen, samen met Timo Glock en Timo Scheider. Dat wordt ook een snelle combinatie, die wel eens ver kan komen op de voormalige F1-omloop in de Groene Hel! Andere BMW’s M4 GT3 worden gereden door Beitske Visser (Giti Tire) en Maxime Oosten (FK Performance). En tenslotte is er Piet-Jan Ooms (Sorg Rennsport), die in de klasse voor productietoerwagens met achterwielaandrijving in actie komt met een BMW 330i.

Alle activiteiten zijn volledig te volgen via de livestream op de website www.24h-rennen.de. Voor de Nederlanders is de race live te volgen op Viaplay TV op zaterdag 1 juni van 15:30 uur tot 18:00 uur en op zondag 2 juni van 14:00 uur tot en met de podiumceremonie om 16:30 uur. De hele race is live te zien op Viaplay.

Klik HIER voor de deelnemerslijst van de ADAC RAVENOL 24h Nürburgring 2024

24Stunden Nürburgring Nordschleife deelnemerslijst is online
24Stunden Nürburgring Nordschleife

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS