Autosport NL • Autosport NL Diversen

Veel spektakel verwacht bij de tiende Gamma Racing Day: Ferrari V12 (ex Jean Alesi) en Arrows A21 (ex Jos Verstappen) op TT-Circuit Assen

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 22 september 2020 11:54 • Print artikel

Assen – De GAMMA Racing Day op TT Circuit Assen vindt dit jaar voor het eerst plaats ná de zomer en wel op zaterdag 26 en zondag 27 september. In een voor het evenement ongewone entourage kan een beperkt aantal toeschouwers ook dit jaar genieten van auto-, motor- en kartraces en exclusieve demonstraties. Enkele gelukkige winnaars beleven de rit van hun leven als passagier bij oud F1-coureur Robert Doornbos. Tussen de bedrijven door vermaakt Red Bull motorstuntman en meervoudig kampioen Aras Gibieza de bezoekers met zijn ’free style show’ en komen legendarische F1-bolides als de Ferrari V12 (ex Jean Alesi) en Arrows A21 (ex Jos Verstappen), maar ook de recordbrekende zonne-auto Nuna Phoenix van het Vattenfall Solar Team en de Dakarbuggy van Tim Coronel in de baan.

2020 10 jaar Gamma Racing Day


10 jaar GAMMA Racing Day
De 2020-editie van de GAMMA Racing Day wordt de tiende editie voor Hoofdsponsor GAMMA. De Doe-het-zelfketen lanceerde het evenement in 2011, nadat uit onderzoek was gebleken dat klanten van GAMMA een bovengemiddeld hoge interesse hebben in auto- en motorsport en de techniek die daarbij komt kijken. In de vandaag verschenen landelijke Telesport special over het evenement vertelt Cora Kleinhout, directeur van GAMMA: “Het zal absoluut anders zijn. Uiteraard zal er minder publiek zijn en komen er niet die 80.000 toeschouwers zoals bij voorgaande edities. In de campagne van GAMMA wordt de toeschouwers die naar het TT Circuit komen gevraagd vooral goed mee te werken en zich netjes aan de veiligheidsmaatregelen te houden. Dan wordt het zeker een geslaagde dag.”

De GAMMA Racing Day onderscheidt zich van andere race-evenementen door een, onder normale omstandigheden, in aantal groot en in samenstelling divers publiek. Vader en zoon, vriend en vriendin, vakantiegangers, maar vooral veel gezinnen met kinderen genieten jaarlijks van deze GRATIS racedag. Het platform én het bereik maken het voor grote merken, teams en projecten een waardevol instrument. Naast Titelsponsor GAMMA Bouwmarkten dragen evenementpartners ERU, Euromaster, Valvoline, Provincie Drenthe, Gemeente Assen, RadioNL en de Telegraaf bij aan de realisatie van de 2020-editie.

Eerste motorraces met publiek
Assen staat bekend om zijn motorraces en die waren het afgelopen jaar vanwege COVID-19 nog niet te bezoeken. Tijdens de wedstrijden om het Belgisch / Nederlandse kampioenschap motorracen komt daar verandering in. Tijdens de GAMMA Racing Day kunnen de fans eindelijk weer op steenworp afstand twee motorraces volgen waarin gestreden wordt in de klassen 600 en 1000 cc.

Wél auto- en kartraces, geen BOSS GP
Met races in de nieuwe Audi R8 Cup, gebaseerd op de speciale LMS GT4 editie met de Lamborghini V10 motor, de Ford Fiësta Cup, de Mazda MX-5 Cup, races met historische toerwagens en GT’s en de Supercar Challenge, waarin onder anderen ex-wereldkampioen wielrennen Tom Boonen van start gaat, presenteert de GAMMA Racing Day een indrukwekkend programma voor de autosportfan. Ook de snelste karts ter wereld staan aan de start in Assen.

Tóch heeft de programmering te leiden onder het coronavirus, of liever gezegd, aan de maatregelen ter voorkoming van verspreiding daarvan. BOSS GP, de klasse met diverse Formule 1-auto’s, heeft besloten niet af te reizen naar Assen. Het merendeel van de buitenlandse deelnemers zou na afloop van een bezoek aan Nederland voor een langere periode in quarantaine moeten alvorens ze weer terug mochten keren naar eigen land. Anderen worden geconfronteerd met een uitreisverbod. De klassevertegenwoordiging heeft daarop besloten de wedstrijd in Assen te annuleren.

Evenement volgeboekt
Er zijn geen kaarten meer verkrijgbaar voor het evenement. Iedere bezoeker moest vooraf een stoeltje reserveren op de tribune, waarbij minder dan 25% van de normale tribunecapaciteit beschikbaar was gesteld. De taluds en paddock blijven gesloten voor bezoekers. Een uitgekiend verkeersplan voorziet dat bezoekers dichtbij de geboekte tribune parkeren. Achter iedere tribune zijn horeca- en toiletvoorziening gerealiseerd.

Alle maatregelen die zijn genomen om de GAMMA Racing Day volgens de richtlijnen van het RIVM te organiseren, worden zichtbaar gemaakt door Visser Assen. Deze Assense onderneming, ook verantwoordelijk voor de bebording tijdens de DTM-races eerder deze maand, is al meer dan veertig jaar leverancier van inframaterieel, bouwplaatsinrichting en wegbebakening.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS