Formule 1

'Veel investeerders' kloppen aan bij Formule 1

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 april 2021 15:12 • Print artikel

Formule 1-CEO Stefano Domenicali is optimistisch voor de toekomst van de sport omdat er 'veel investeerders' op zijn deur kloppen. Domenicali, een voormalig teambaas bij Ferrari, nam begin 2021 de leiding van de Formule 1 over van Chase Carey.

Stefano Domenicali F1


Het is een rol waarin hij de sport vooruit ziet gaan. "Ik neem het nu over van Chase Carey, die de toekomst heeft geÔnitieerd", zei Domenicali in een interview met Auto Bild.

"We hebben een basiscontract met de teams. We hebben een budget cap. Deze twee elementen geven ons stabiliteit voor de toekomst. En wat niet vergeten mag worden: er is veel belangstelling vanuit de financiŽle markt voor de Formule 1. Veel investeerders kloppen bij ons aan. Dat is een goed teken."

Op de vraag of hij ooit had verwacht in deze positie aan de top van de Formule 1-ladder te staan, antwoordde Domenicali: "Absoluut niet. Ik herinner me nog dat ik de vrachtwagens in de paddock van Imola parkeerde toen ik nog een middelbare scholier was."

"Ik was een hartstochtelijke Formule 1-fan en als zodanig waren de sterren en vooral Bernie Ecclestone buiten mijn bereik. Dan, door de jaren heen, werd ik deel van die wereld bij Ferrari, en nu ben ik CEO. Ik beschouw dat als een groot voorrecht."

Nu het Domenicali's taak is om de Formule 1 te kneden voor de volgende generatie, wat is precies zijn visie? "Eerst en vooral dat F1 een sport is die de fans moet vermaken, een duurzaam platform moet bieden voor de teams en de coureurs de kans moet geven om hun heroÔsche vaardigheden te tonen", legde hij uit.

"Tegelijkertijd willen we fabrikanten ook de kans bieden om hun technologie voor de weg te ontwikkelen alsof het in een laboratorium gebeurt en die aan de wereld presenteren."

"We mogen immers niet vergeten dat onze hybride-motoren de meest efficiŽnte ter wereld zijn. Met slechts 100 kilo benzine leggen we 305 kilometer af in de kortste tijd. Dat is uniek en in de toekomst willen we deze technologie met duurzame brandstof naar een hoger niveau tillen - om de fabrikanten in de sport te houden en nieuwe aan te trekken."

"Op dezelfde manier moeten we de taal van de jongere generatie fans spreken en hen overtuigen van de Formule 1."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS