Formule 1

Veel Red Bull-kleuren op de F2 en F3 grid: Wie wordt de nieuwe Max Verstappen of Sebastian Vettel?

Uitgegeven door Frank Korsel • 22 januari 2023 12:15 • Print artikel

Na grote namen als Max Verstappen, Sebastian Vettel en Carlos Sainz staan de volgende Red Bull Junior-talenten alweer in de coulissen te wachten om zich in de kijker te rijden. Komend seizoen rijden er in de FIA Formule 2 en Formule 3 heel wat door Red Bull gesteunde talenten rond.

Red Bull Junior, F1 nieuws

Zane Maloney eindigde vorig seizoen op de tweede plaats in het F3-kampioenschap nadat hij drie feature raceoverwinningen scoorde in de laatste drie evenementen. Komend seizoen maakt hij de overstap naar de Formule 2 en rijdt hij voor het team van Carlin, tijdens het laatste F2-weekend in Abu Dhabi mocht hij de machine al even uitproberen. Hij eindigde toen op de vijftiende en zestiende positie.

Ook Jak Crawford en Isack Hadjar maken de overstap van de Formule 3 naar de Formule 2. Crawford reed in de Formule 3 voor het team van Prema en eindigde op de zevende positie in het kampioenschap. Komend seizoen rijdt de Amerikaan voor het team van Hitech GP, in 2021 reed hij ook al voor dit team in de Formule 3. Hadjar wordt de nieuwe teamgenoot van Crawford, de Fransman eindigde op de vierde positie en werd ook vorig seizoen al ondersteund door Red Bull.

Enzo Fittipaldi, Dennis Hauger en Ayumu Iwasa reden al in de Formule 2. Iwasa blijft op zijn plekje zitten bij DAMS, maar Hauger vertrekt van Prema naar kampioenschapsteam MP Motorsport. Daar hoopt de Noor het kunstje van Felipe Drugovich te herhalen, afgelopen seizoen eindigde hij op de tiende positie in het eindklassement. Enzo Fittipaldi rijdt komend seizoen voor Carlin en komt over van het team van Charouz afgelopen seizoen reed hij zijn eerste volledige seizoen in de Formule 2 en eindigde hij op de achtste positie.

Sebastian Montoya, jawel, de zoon van Juan Pablo Montoya, rijdt komend seizoen in de Formule 3 bij het team van Hitech GP. De jonge Colombiaan reed afgelopen seizoen in de Formula Regional European Championship by Alpine, in het competitieve veld moest de zeventienjarige kemphaan genoeg nemen met de dertiende positie. Tijdens het F3-weekend in Zandvoort mocht hij voor het eerst plaatsnemen in een FIA F3-bolide.

Meegeholpen door zijn ervaring die hij tijdens het FRECA-weekend op het circuit van Zandvoort had opgedaan scoorde hij in beide races een knappe achtste positie.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS