Formule 1

Veel optimisme bij Toto Wolff: "Mooi dat vier teams om de zege kunnen strijden"

Uitgegeven door Bart • 12 juni 2024 10:15

Het team van Mercedes lijkt aangehaakt te zijn in de strijd om de kop in de Formule 1. In de afgelopen weken moest Max Verstappen al de strijd aangaan met de auto's van McLaren en Ferrari, maar daar is Mercedes nu bijgekomen. George Russell pakte pole in Montreal en in de race reden Russell en Lewis Hamilton naar P3 en P4. Een enorme opsteker voor teambaas Toto Wolff.

George Russell


"P3 en P4 is beter dan we in de voorgaande races voor elkaar hebben gekregen", zegt Wolff op de website van het team. "Maar beide coureurs hadden het idee dat er eigenlijk meer inzat. We hadden nog 1 of 2 posities kunnen winnen en daarom denk ik dat we er een negatief gevoel aan overhouden. Maar aan het begin van het weekend hadden we hier zeker voor getekend."

"Het is mooi om te zien dat er in potentie vier teams om de zege kunnen vechten", zegt Wolff die dus ook rekening houdt met een snelle terugkeer van Ferrari. "We zitten er zeker een stuk dichterbij. Hopelijk wordt het bij de volgende races, op circuits waar je in kunt halen, weer enorm spannend."Zijn hele leven staat in het teken van het racen! Toch is Lewis Hamilton meer dan alleen Formule 1-coureur. Check eens het filmpje:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS