Autosport Internationiaal Singleseaters • Indy Car

Veekay noemt rel tussen Norris en Pagenaud kinderachtig: "Je weet dat het wereldwijd wordt uitgezonden"

Uitgegeven door Bart • 10 mei 2020 08:13 • Print artikel

In de virtuele IndyCar-wereld doet Lando Norris veel stof opwaaien. Vorige week werd de McLaren-coureur in leidende positie van de baan geramd door Simon Pagenaud, maar de Brit had zich eerder in de race ook niet van zijn beste kant laten zien. Rinus van Kalmthout reed ook in die simrace en kreeg het allemaal via de radio mee.

Rinus Veekay van Kalmthout


"Ik heb een hoop gescheld over de radio gehoord", zo keek Veekay terug in het Formule 1 Café van Ziggo Sport. "Maar ik ben ook gewoon met mijn eigen race bezig. Ik ben zelf tien keer over de kop gegaan. Tijdens de race heb ik er verder niet heel veel over meegekregen, maar na afloop was het natuurlijk één groot gekkenhuis op social media."

Van Kalmthout, die 6 juni zijn IndyCar-debuut gaat maken, is niet te spreken over de acties van zijn collega's. "Tijdens die simraces kun je veel risico nemen. Als het mis gaat, druk je op escape en is het klaar. Het is leuk om de tijd door te komen, maar als je weet dat het wereldwijd wordt uitgezonden, moet je niet kinderachtig gaan doen door elkaar eraf te rijden."Heb je al je staatslot van deze maand? De 10e kan het gebeuren...

Staatsloterij de 10e kan het gebeuren

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS