Formule 1

Vasseur: "Valtteri Bottas is klaar om de kar te gaan trekken binnen het team."

Uitgegeven door B Kaligis • 11 januari 2022 09:10 • Print artikel

Volgens Alfa Romeo-teambaas Frédéric Vasseur is de nieuwe aanwinst Valtteri Bottas klaar om de verantwoordelijke rol binnen Alfa Romeo op zich te nemen. Hij zal het team een nieuwe boost moeten geven en zijn ervaring delen met rookie Guanyu Zhou.

F1

Nog nooit eerder in zijn Formule 1-loopbaan hoefde Bottas de kar te trekken binnen een Formule 1-team. Sinds zijn debuut heeft hij altijd teamgenoten gehad die meer ervaring dan hem hadden. Vooral Felipe Massa en Lewis Hamilton zijn teamgenoten van Bottas geweest die op zijn zachtst gezegd de nodige ervaring bij zich dragen.

Nu is het de beurt aan Bottas om zich te laten gelden als iemand die het team kan leiden. Zo vertelde Vasseur aan GPFans: "Natuurlijk heb je veel meer verantwoordelijkheid als teamleider, dan als je slechts tweede viool bent."

De Franse teambaas neemt Mercedes als voorbeeld. Hij stelt dat het wel eens is voorgekomen dat Mercedes zelfs alleen met de punten gescoord door Hamilton eerste zou eindigen in de constructeurs. “Het betekent dat wanneer je start en je de teamgenoot van Hamilton bent, je in de schaduw staat.”

Een rol als tweede rijder betekent natuurlijk niet dat je helemaal niets hoeft te doen binnen het team, ook de Franse teambaas snapt dat: “Oké, je moet je best doen, maar je hebt geen enorme verantwoordelijkheid. Ik denk dat Valtteri nu in het stadium van zijn carrière zit dat hij dit kan."

Vasseur verwacht dat Bottas genoeg ervaring heeft om de kar binnen het team te gaan trekken. “Deze positie binnen het team is heel belangrijk en Valtteri is klaar om het te gaan doen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS