DTM

Van gridpositie één naar overwinning: Ben Green wint de DTM Trophy, seizoensopener op Monza

Uitgegeven door Peter Vader • 19 juni 2021 19:01

MONZA - Start-finish overwinning voor Ben Green: de Britse BMW-coureur van het FK Performance Motorsport-team heeft de eerste ronde van de DTM Trophy in Monza gewonnen. Voor de beste junior van het voorgaande jaar was het de tweede overwinning in de juniorenreeks van het DTM-platform. De dubbele overwinning voor Groot-Brittannië werd behaald door William Tregurtha in de Mercedes-AMG (CV Performance Group). Voor Tregurtha en het team uit Niederzissen was het een bijna perfect debuut in de DTM Trophy. Het podium werd gecompleteerd door Moritz Löhner (GER), de regerend titelhouder in het DTM Esports Championship powered by MediaMarkt. In de BMW van FK Performance Motorsport was het Löhner's eerste race in de echte autosport, die hij meteen tussen de drie beste finishers eindigde.

DTM_Trophy_Spannende_openingsrace_voor_de_DTM_Trophy_junior-serie_op_Monza
Spannende openingsrace voor de DTM Trophy junior-serie_op_het circuit van Monza

Ben Green pakte de eerste ronde van het DTM Trophy-seizoen in Monza vanaf pole position. Al in de kwalificatie op zaterdagochtend had Green gewonnen van Löhner en Tregurtha. In het begin kon Green zijn basisplaats verdedigen en nam hij de leiding over het veld voor zijn teamgenoot Löhner. Beiden wisten zich in de startronde los te maken van de rest van het veld.

In de volgende ronden voegde Tregurtha zich bij het BMW-duo en Löhner kwam ook dichter bij Green. Na zes raceronden haalde Tregurtha Löhner in en werd tweede. Verder terug in het veld voltooide Lucas Mauron in de Audi van Heide-Motorsport een hevige race om in te halen. De Zwitser moest vanaf het einde van het veld starten na een overtreding in de kwalificatie en ploegde naar voren met een aantal spectaculaire acties. Maar halverwege de race was de reis voor de Audi voorbij, toen Mauron zich al een weg had gevochten naar de elfde positie. Door een lekke band raakte het voertuig zwaar beschadigd en verdeelde veel onderdelen over de baan. Tegelijkertijd stopte Stéphane Kox in de Toyota van Ring-Racing op de baan met een technisch defect. Om de twee auto's terug te krijgen werd de race geneutraliseerd met de safety car.

Winnaar_Ben_Green_GBR__BMW
Blije racewinnaar Ben Green

Slechts zes minuten voor de geblokte vlag werd de race weer vrijgegeven. Green behield de voorsprong, maar daarachter werd het weer spannend. Moritz Löhner verraste de Brit Tregurtha bij de herstart en nam de tweede positie in, maar in de voorlaatste ronde lanceerde Tregurtha een succesvolle aanval op de Simracer en herwon de tweede positie.

De tweede race van de DTM Trophy junior series begint zondag om 15.10 uur weer.m. SPORT1 zendt de wedstrijd vanaf 15:00 uur live uit. De race is ook wereldwijd live te zien in het DTM streaming portal DTM Grid (grid.dtm.com).

DTM_Trophy_Podium__W.Tregurtha_B.Green_M.Lohner
Het eerste DTM Trophy podium van 2021: W. Tregurtha, B.Green en M.Lohner

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS