Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

Van Amersfoort Racing maakt stap naar FIA Formule 3: "Nemen de uitdaging zeer serieus"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 oktober 2021 07:43 • Print artikel

Van Amersfoort Racing (VAR) racet volgend jaar in de FIA Formule 3. Het team van Frits van Amersfoort leidt al 45 jaar jong talent op, om hen hoger op de internationale autosportladder te brengen. Jos en Max Verstappen zijn twee voorbeelden van coureurs die bij het team reden en beiden daarna de stap naar de Formule 1 maakten. Met de deelname in het FIA Formule 3-kampioenschap maakt het team uit Huizen een nieuwe stap op de ladder van de autosport.

Van Amersfoort Racing
"Racen is onze passie, dus het is geen geheim dat onze overstap naar FIA F3 ons erg enthousiast maakt!", aldus Frits van Amersfoort. “We hebben een lange staat van dienst in het ondersteunen van jonge getalenteerde coureurs op de ladder. Met deze stap kunnen we de ontwikkeling van hun race carrière nu nog beter accommoderen. Dit is iets waar we gepassioneerd over zijn en ik kijk er erg naar uit om het team terug te zien op de FIA F3-grid."

Met de stap in het Formule 3-kampioenschap, maakt het team een enorme groei door. Om deze stap op de best mogelijke manier te maken heeft men het team zich versterkt met Tom Claessen. Claessen gaat de rol van manager in het F3-team krijgen.

Van Amersfoort Racing
“Het mag duidelijk zijn dat we enthousiast zijn om volgend jaar deel te nemen aan de FIA F3”, reageerde CEO Rob Niessink. “We nemen deze uitdaging uiterst serieus en zullen geen middel onbeproefd laten.”

Wanneer Niessink gevraagd wordt hoe het team zich gaat voorbereiden om haar intrede in het eerste kwartaal van 2022, reageert hij: “Met onze uitgebreide ervaring weten we wat ons te wachten staat en dus ook waar we ons op moeten voorbereiden. De komende maanden zullen wij ons toegewijde team op alle niveaus hard laten werken. De test na afloop van het seizoen in Valencia, die plaatsvindt in de eerste week van november, gaat zeker een sterke bijdrage leveren aan onze voorbereidingsstrategie. Het is onnodig om te zeggen dat we daar heel erg naar uit kijken!”

Na MP Motorsport is VAR het tweede Nederlandse team dat in de Formule 3 gaat rijden. Nieuw in 2022 gaat zijn dat er een gecombineerde aanpak is van de Formule 1, 2 en 3 die rijden in dezelfde weekenden. Met dit format probeert men meer nadruk te leggen op de weg van F3 naar de F1.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS