Formule 1

Van Amersfoort Racing legt Russisch talent vast voor Formule 4

Uitgegeven door Bart • 26 februari 2021 13:59 • Print artikel

Nikita Bedrin komt dit seizoen uit voor Van Amersfoort Racing. Voor de Nederlandse renstal gaat de 15-jarige Rus rijden in de Italiaanse Formule 4 en zal hij ook in enkele wedstrijden van het Duitse ADAC Formule 4 uitkomen. Bedrin begon op zijn vijfde met karten en won vorig jaar onder meer de prestigieuze WSK Super Master Series in de OK.

Nikita Bedrin


"Ik ben heel blij met wat er nu op me afkomt", zegt Bedrin in een reactie. "Ik werk al samen met VAR om goed voorbereid te zijn voor het seizoen. Het voelt goed om bij een team te zitten dat net zo gemotiveerd is als ik zelf ben. Het zal een zwaar jaar worden, waarin ik veel kan leren, maar een competitief ingestelde coureur als ik wil natuurlijk ook van zich laten spreken. Ik kan niet wachten op mijn eerste race en alle beroemde circuits waar ik mag gaan rijden."

VAR-directeur Rob Niessink gelooft in de ervaring die coureurs meenemen uit de kartsport. "Door talent en extreme toewijding heeft Nikita internationaal al veel indruk gemaakt. De stap naar de Formule 4 is groot, zeker als je in ItaliŽ en Duitsland gaat rijden. In voorbereiding hierop heeft Nikita in het Arabische F4 kampioenschap gereden. Zo heeft hij al kunnen proeven aan de eigenschappen van een F4 auto. We leggen hem geen druk op, maar hij wil zelf maar wat graag goed presteren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS