Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Van Amersfoort Racing legt Amaury Cordeel vast voor Formule 2

Uitgegeven door Bart • 20 januari 2022 12:18 • Print artikel

Na de komst van Jake Hughes heeft Van Amersfoort Racing ook Amaury Cordeel vastgelegd voor de FIA Formule 2. De 19-jarige Belg kwam vorig jaar als rookie in de Formule 3 uit voor het team van Campos Racing en maakt een jaar later direct de volgende stap omhoog. Ook voor Van Amersfoort Racing betekent 2022 het eerste jaar in de F2.

Amaury Cordeel


Cordeel testte in december voor Van Amersfoort Racing bij de F2 post-season test in Abu Dhabi. Hij kwam op alle drie de dagen in actie en noteerde op de laatste dag de zesde snelste tijd. Cordeel maakte in 2017 zijn debuut in de Franse Formule 4 en reed vervolgens in de F4 UAE, de Italiaanse F4, de Duitse F4 en het SMP F4 kampioenschap. Op 16-jarige leeftijd greep de Belg in 2018 de titel in de Spaanse Formule 4. Na twee seizoenen in de Aziatische Formule 3 en de Formula Renault Eurocup volgde vorig jaar de stap naar de FIA Formule 3.

Amaury Cordeel


De F2-rookie kijkt enorm uit naar de uitdaging bij zijn nieuwe team. "Ik ben echt super blij dat ik deze stap naar de Formule 2 kan zetten. De auto heb ik tijdens de post-season test leren kennen en het is indrukwekkend om daarin te rijden. Het is een groot verschil in power vergeleken met de Formule 3, maar ik voelde me comfortabel achter het stuur. Het zal een grote uitdaging worden en ik zal flink moeten leren, maar het team van Van Amersfoort Racing geeft me nu al veel vertrouwen."

Bekijk HIER het hele interview met Amaury Cordeel en teambaas Rob Niessink.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS