Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

Van Amersfoort Racing-coureur Franco Colapinto pakt eerste F3-zege: "Voelt heel onwerkelijk"

Uitgegeven door Bart • 28 april 2022 12:02 • Print artikel

Franco Colapinto kijkt zeer trots terug op zijn eerste overwinning in de Formule 3. De coureur van Van Amersfoort Racing toonde zich afgelopen zaterdag in Imola de sterkste in de sprintrace. Het was meer dan 40 jaar geleden dat het Argentijnse volkslied werd gespeeld in een Formule 1-weekend. Daarvoor moeten we terug naar 1981 toen Carlos Reutemann de Grand Prix van BelgiŽ won.

Franco Colapinto


Op de regenachtige vrijdag zat Colapinto er in de training goed bij. In de natte kwalificatie verzekerde de Argentijn zich van pole position voor de sprintrace. Bij de start behield hij de leiding, maar de VAR-coureur moest in de vierde ronde Caio Collet voor zich dulden. Na twee safety cars lukte het Colapinto om in de laatste ronde de leiding terug te pakken en de sprintrace te winnen.

"Het voelt nog heel onwerkelijk dat ik een race in de Formule 3 heb gewonnen", aldus Colapinto. "Na Bahrein wist ik dat we competitief waren, maar ik had niet verwacht dat ik hier in Imola al op de hoogste trede van het podium zou staan. Ik ben er heel trots op, zeker na al het werk dat we hiervoor hebben verzet. Het team deed het geweldig en ik ben gewoon heel blij met deze prestatie. We hebben nog veel werk te verzetten, maar we zijn zeker op de goede weg."

Het F3-seizoen gaat op 20-22 mei verder op het Circuit de Catalunya in Barcelona.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS