Autosport Internationiaal Singleseaters • Autosport INT Diversen

Van Amersfoort Racing contracteert Spaans talent: "Hij leert snel en kan zich snel aanpassen"

Uitgegeven door Bart • 17 februari 2021 07:03 • Print artikel

Van Amersfoort Racing heeft zich verzekerd van de diensten van Lorenzo Fluxa. De 16-jarige Spanjaard gaat rijden in het Formula Regional European Championship by Alpine. Fluxa startte zijn racecarrière in de kart en maakte vorig jaar zijn debuut in de Arabische Formule 4. In aanloop naar het Formula Regional komt hij momenteel uit in de Aziatische Formule 3.

Lorenzo Fluxa


In een reactie zegt Fluxa uit te kijken naar het komende seizoen. "Ik heb er enorm van genoten om in de Formule 4 te rijden en ik voel me klaar voor de volgende stap. Ter voorbereiding op de Formula Regional rij ik het Aziatische Formule 3 kampioenschap. Daar heb ik veel grote talenten om me heen. Dat motiveert me niet alleen, maar ik word er ook beter van. Het meest kijk ik uit naar de race in Monaco."

VAR-directeur Rob Niessink is onder de indruk van Fluxa. "Het gaat snel met Lorenzo. Hij rijdt pas kort in de Formule 4, maar is al succesvol geweest. Zijn overstap naar de Formule 3 is een grote stap, maar de tracktime in Azië zal hem alleen maar helpen richting het Formula Regional. Hij leert snel en kan zich snel aan de omstandigheden aanpassen. Het team kan niet wachten om deze samenwerking te beginnen en kijkt uit naar een mooie tijd samen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS