Formule 1

Van Ferrari naar Racing Bulls: hoe verging het teambaas Laurent Mekies?: "Uiteindelijk niet genoeg"

Uitgegeven door Frank Korsel • 4 maart 2024 19:03

Laurent Mekies beleefde afgelopen weekend zijn eerste Grand Prix als teambaas van Racing Bulls. Zijn coureurs Daniel Ricciardo en Yuki Tsunoda eindigde op de dertiende en veertiende positie. De twee coureurs vlogen elkaar na de race spreekwoordelijk in de haren, maar Mekies blikt positief terug op zijn eerste wapenfeit als teambaas, maar baalt van het resultaat.

Laurent Mekies Racing Bulls

Hij maakt de overstap van Ferrari naar Racing Bulls. De afgelopen jaren was hij plaatsvervangend teambaas en sporting director bij de Scuderia. Net nadat Franz Tost zijn pensioen aankondigde, halverwege 2023, werd bekend dat Mekies terugkeert naar de fabriek in Faenza. Eerder was hij al werkzaam bij Toro Rosso als head of vehicle performance.

Mekies blikt in een persbericht terug op zijn eerste Grand Prix als grote baas van Racing Bulls: "Al met al een zware zaterdag, waarbij het middenveld dichter bij elkaar zat dan ooit. De strijd om P11 was een zware strijd, waarbij soms acht auto's betrokken waren! In het beginstadium van de race hadden we het gevoel dat we het goed hadden kunnen doen, waarbij Yuki het goed deed en naar P10 reed."

"We verloren een paar posities naarmate de race vorderde en hadden moeite om onze concurrenten te passeren in de laatste fase van de race. We hadden Daniel op een nieuwe set zachte banden voor die laatste stint en we wisselden onze auto's om onszelf de kans te geven Kevin (Magnussen) en Zhou (Guanyu) in te halen, maar uiteindelijk was het niet genoeg en moesten we genoegen nemen met P13 en P14. We weten dat het nog maar de eerste race is, maar we zullen zeker bekijken hoe we meer uit onze auto en ons tempo hadden kunnen halen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS