Formule 1

Valtteri Bottas zwaar teleurgesteld: "Lewis had zoals altijd weer geluk"

Uitgegeven door Bart • 2 augustus 2020 18:01 • Print artikel

Valtteri Bottas liep in de slotfase van de Britse Grand Prix een lekke band op en dat gebeurde precies bij het oprijden van het rechte stuk bij start-finish. Een hele ronde moest de tweede man van Mercedes met een lekke band rijden en vervolgens natuurlijk ook nog een pitstop maken. Hierdoor viel de Fin terug naar P11 en liep dure punten mis. Teamgenoot Lewis Hamilton overkwam in de laatste ronde hetzelfde, maar de regerend wereldkampioen had geluk dat het laat in het rondje gebeurde en op drie banden toch als winnaar over de streep kon komen.

Valtteri Bottas


"Lewis had zoals altijd weer geluk", zei Bottas voor de camera van Ziggo Sport. "Dit is echt een enorme teleurstelling voor mij en door enorm veel pech. Het gebeurde op de meeste foute plaats op het circuit."

Door de twee safety cars gingen Bottas en Hamilton eerder naar binnen dan gepland. Tijdens het rijden achter de safety car gebruikte Bottas het DAS-systeem, maar hij ontweek de vraag of dat meegespeeld heeft aan de lekke band.

"We wisten dat het een lange stint op de harde band zou worden. Natuurlijk probeerde ik de druk op Lewis op te voeren, maar aan het einde van de race voelde ik wel vibraties in de banden. Ik heb het gemeld op de radio en heb geprobeerd mijn banden te sparen, maar helaas kreeg ik toch de lekke band."

"Het gebeurde heel plotseling, dat had ik kort daarvoor niet kunnen voorspellen", aldus Bottas, die ook weet dat de harde band volgende week wat zachter zal zijn. "Dat geldt dan voor iedereen. Met de compounds van volgende week zal een éénstopper heel lastig worden. We hebben weer veel geleerd en zullen toch verder moeten."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS