Formule 1

Valtteri Bottas wil Lewis Hamilton helpen in titelstrijd: "Ik probeer ook te genieten"

Uitgegeven door Bart • 7 november 2021 11:02

Valtteri Bottas maakt zelf geen kans meer op de wereldtitel in de Formule 1. De Fin van Mercedes maakt volgend jaar de overstap naar Alfa Romeo en weet dat hij in het restant van het seizoen teamgenoot Lewis Hamilton moet helpen in de strijd met Max Verstappen. Daarnaast is de strijd om de constructeurstitel nog volop open.

Valtteri Bottas


Nu Bottas weet dat hij Mercedes na het seizoen gaat verlaten, zorgt dat voor een andere mindset. "Natuurlijk helpt het mentaal nu ik weet hoe mijn toekomst eruit gaat zien. Daardoor kan ik me meer focussen op het rijden. Aan de andere kant probeer ik er ook van te genieten. Dat zou ertoe kunnen leiden dat mijn prestaties omhoog gaan."

"Mijn aanpak van een weekend verandert daardoor niet. Ik zit niet meer in de strijd om de wereldtitel en ben een goede teamspeler. Voor mij telt nu de strijd om de constructeurstitel. Het zou heel mooi zijn als ik daar voor het vijfde jaar op rij mijn aandeel in kan hebben. Ik wil zo veel mogelijk punten pakken en als ik Lewis kan helpen, zal ik dat doen. Eigenlijk is die aanpak de laatste races niet veranderd."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS