Formule 1

Valtteri Bottas waarschuwt: "Het is weer 2 tegen 1, Lewis en ik tegen Max Verstappen"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 21 november 2021 05:04 • Print artikel

Valtteri Bottas start zondag in Qatar vanaf de derde positie. Vrijdag leek de Fin het goed voor elkaar te hebben. Hij was tijdens de trainingen ontzettend snel, maar tijdens de kwalificatie lukte het net niet. Deze keer moest hij zijn teamgenoot Lewis Hamilton en Max Verstappen voor zich dulden.

Valtteri Bottas

"Het weekend verliep goed tot aan de kwalificatie", liet Valtteri Bottas weten aan David Coulthard. "Ik weet niet wat er vannacht gebeurd is. De wind is wel anders. Vrijdag was ik steeds snel, maar vandaag lukte het gewoon niet."

Bottas legt uit wat er mis ging. "Ik had wat problemen om de juiste temperatuur in de band te krijgen. Vooral voor bocht 1. Ik heb mijn best gedaan, maar ik snap niet waarom het nu niet lukte. Ik hoop dat de grip zondag goed is. Verder is het weer twee tegen één: Lewis en ik tegen Max Verstappen."

De Fin doelt daarmee op de tegenvallende kwalificatie van Sergio Perez. De Mexicaanse teamgenoot van Max Verstappen haalde Q3 niet en start vanaf P11.

Wie wint de Grand Prix van Qatar?


Wie wint de Grand Prix van Qatar? Volg jij de F1 op de voet en ben je een fan van een bepaalde F1-coureur, speel dan eens mee en voorspel wie de Grand Prix van Qatar wint? Kijk dan HIER en doe eens een voorspelling.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS