Formule 1

Valtteri Bottas schuift schuld naar George Russell: "Het had veel erger kunnen aflopen"

Uitgegeven door Bart • 18 april 2021 18:17 • Print artikel

Valtteri Bottas en George Russell gingen er halverwege de Grand Prix van Emilia Romagna hard vanaf. Op het einde van het rechte stuk worden snelheden tot wel 340 km/uur gehaald, zeker in het geval van Russell als je DRS kunt gebruiken. De Brit vond dat hij van de baan was gedrukt door een stuurbeweging van Bottas, maar de Fin gaat daar absoluut niet in mee en wijst Russell als schuldige aan.

Valtteri Bottas


"Het was best een zware crash", zo keek Bottas terug voor de camera van Sky Sports F1. "Het had zeker een stuk erger kunnen aflopen." Russell was juist woest op Bottas en zinspeelde op een spelletje omdat hij in de race is om het Mercedes-stoeltje over te nemen.

Bottas haalt het moment nog eens terug. "Ik had moeite met mijn banden en George kwam steeds dichterbij. Hij ging voor een inhaalactie op een plaats waar slechts één droge lijn was. Ik heb de herhaling teruggezien en op die droge lijn was zeker geen ruimte voor twee auto's. Deze crash was dan ook volledig zijn schuld."

"Op het rechte stuk kon ik hem zien aankomen en ik zag dat hij de rechterkant koos. Op de beelden zie je dat ik voldoende ruimte laat, maar hij verloor de controle over zijn auto en toen was het game over."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS